25n
25N
25N

Santa Cecília de Foios, guanyadora del primer premi en la Secció Especial del Certamen de Bandes de la Diputació

La Banda Juvenil de la SMI Santa Cecilia de Cullera ha aconseguit el primer premi i una menció d’honor en la Secció Primera

Santa Cecília de Foios, guanyadora del primer premi en la Secció Especial del Certamen de Bandes de la Diputació
20/05/2019 -

El 43é Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València va inaugurar el passat diumenge l’última jornada de la competició, amb la Secció Primera i la Secció Especial. La Banda Juvenil de la SMI Santa Cecilia de Cullera ha obtingut el primer premi amb menció d’honor de la Secció Primera, per a bandes de més de 90 músics i músiques. Per la seua banda, el jurat ha atorgat, també, el primer premi amb menció d’honor al Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, que competia en la Secció Especial, per a agrupacions musicals de més de 110 músics i músiques. El jurat ha destacat el treball d’interpretació d’ambdues bandes, fent-les mereixedores de la màxima distinció en les seues respectives categories. El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha sigut l’encarregat d’entregar els guardons.

La Banda Juvenil de la SMI Santa Cecilia de Cullera, sota la direcció d’Enrique Sapiña García, ha sigut l’encarregada d’inaugurar la jornada d’aquest diumenge 19 de maig. Els de la Ribera competien en la Secció Primera, on han aconseguit el primer premi amb menció d’honor de la categoria amb la interpretació de les peces Los cuatro jinetes del apocalipsis, d’Hugo Chinesta; Siempre noble y liberal, de José Luis Peiró; i La batalla de Rande (Sinfonía 2), de Juan Gonzalo Gómez Deval. La Banda Juvenil de la SMI Santa Cecilia de Cullera, a punt de celebrar el seu 40é aniversari, va ser fundada en 1979 i està dirigida per Enrique Sapiña des del 2013. L’agrupació musical ja va participar, l’any 1990, en el Certamen de Bandes de la Diputació, on també s’alçà amb el primer premi i la menció d’honor.

A continuació ha estat el torn del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, dirigida per José Martínez Colomina, que competia en la Secció Especial. La banda de Foios ha interpretat l’obra obligatòria de la categoria, 1889 la Filarmónica, de José Salvador González Moreno; a més del pasdoble María Teresa Medina, de Javier Artés Arlandis, i l’obra de lliure elecció El jardín de las Hespérides, de José Súñer Oriola. Gràcies a la seua interpretació, els músics i músiques del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios s’han alçat amb el primer premi amb menció d’honor. El Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, fundat l’any 1921, compta, actualment, amb una escola de 160 alumnes i més de 800 socis i sòcies. Des del 2017 està dirigida per José Martínez Colomina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 19 =