25n
Orgull
Orgull

La Banda Simfònica Municipal de València homenatja el certamen internacional ‘Ciutat de València’

La Banda Simfònica Municipal de València homenatja el certamen internacional ‘Ciutat de València’
15/07/2021 -

La Banda Simfònica Municipal de València, prepara el nou concert que interpretarà aquesta vesprada, a l’Auditori del Palau de les Arts i sota la direcció de Rafael Sanz-Espert, per a retre tribut al Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Ciutat de València’, en el qual es podrà escoltar nou icòniques obres, interpretades per la formació lírica municipal al llarg de la història del certamen.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha volgut convidar a la ciutadania a assistir i gaudir d’aquest concert gratuït, i ha recordat que “malauradament, les circumstàncies sanitàries que estem vivint i que tant està colpejant a totes les societats musicals, ens van obligar a ajornar a 2022 el nostre certamen, sens dubte, el més prestigiós i reconegut dels que se celebren a tot el món”. En aquest sentit, Tello ha afirmat que “estem treballant amb pas ferm i amb molta il·lusió, en aquesta nova edició tan esperada i desitjada”. “Mentrestant”, ha afegit la regidora, “servisca aquest concert com a un excel·lent preludi musical”.

El repertori del concert conté enèrgics pasdobles, marxes i danses d’il·lustres autors de la tradició musical valenciana, hispana i europea. A més del germànic-suís Carl Friedemann o l’italià Giuseppe Verdi, destaquen compositors valencians com Amando Blanquer, José Salvador González, Rafael Talens, Salvador Giner i Santiago Lope. L’embruixament andalús de Manuel de Falla i la fantasia hispana de Ricardo Villa completen el programa d’un concert replet de reconeixements, cèlebres obres i màgics moments per a totes les edats.

A més, hi haurà un emotiu reconeixement a Juan Ramón Barberá Higuero, que culminarà la seua trajectòria artística després de quatre dècades com a saxofonista alt de la mateixa Banda Simfònica Municipal. Sobre el professor, Tello ha destacat que “és un músic molt volgut pels seus companys i un gran professional que és part intrínseca de la nostra formació i al costat d’ella, del Certamen, com comprovarem en el concert”.

També hi haurà un record a personatges històrics del CIBM, com Paco Campillo, qui va dedicar 20 anys a la seua organització; i Rafael Maurici, ‘Veu’ del Certamen.

Les entrades del concert poden reservar-se de manera gratuïta en https://bit.ly/3hkr8Zq fins a completar l’aforament legal permés. Es pot consultar més informació de l’esdeveniment en https://bit.ly/3whGAtG. Per a garantir la seguretat del públic, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic, presa de temperatura, distància entre butaques i ús obligatori de mascaretes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 14 =