25n
25N
25N

La Banda Simfònica Municipal de València obri canal de Youtube per a oferir concerts

La Banda Simfònica Municipal de València obri canal de Youtube per a oferir concerts
16/05/2020 -

La Banda Simfònica Municipal de València estrena aquest dissabte el seu propi canal de Youtube, amb el concert gravat en el Palau de la Música el passat 28 d’abril de 2012, amb motiu del 25 aniversari de l’auditori valencià.

D’aquesta manera, la ciutadania podrà gaudir de la primera part d’aquest “concert històric”, dirigit per Rafael Sanz-Espert, i que va reunir per primera vegada en la història a professorat tant de la Banda Simfònica com de l’Orquestra de València, ha indicat el consistori en un comunicat.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat que la Banda Simfònica Municipal “té material audiovisual de gran qualitat que resideix en l’Arxiu del Palau, i que volem traure a la llum mitjançant les seues pròpies xarxes socials, pel seu indubtable interés per a la ciutadania”.

En aquest sentit, Tello ha afegit que la centenària institució valenciana “té un públic molt fidel, però potser és una miqueta desconeguda per al públic en general”, i és per això que la seua inclusió en les xarxes socials “suposa aprofundir en la línia de treball en la qual estem treballant amb tanta il·lusió, per a modernitzar-la a tots els nivells i dotar-la d’una programació concorde al segle XXI”.

En el concert, la ciutadania podrà veure i escoltar les obres “Vasa” de José Suñer-Oriola, la “Simfonia sobre motius de sarsuela per a orquestra i banda militar” de Francisco Asenjo Barbieri, “Fallera Major” de Bernardo Adam Ferrero, el quart moviment “Pins de la Via Apia de “Pins de Roma” d’Ottorino Respighi i el mambo de “West Side Story” de Leonard Bernstein.

Respecte a aquest enregistrament, Rafael Sanz-Espert ha destacat que va suposar “una fita històrica, tant per reunir per primera vegada el professorat de les dues institucions musicals més importants de la ciutat, com pel programa que estava ple d’excel·lents arranjaments, tant d’obres originals per a banda com per a orquestra”.

“Estem molt contents d’endinsar-nos en les xarxes socials i poder oferir música que farà viure moments molt especials i emocionants”, ha afegit Sanz-Espert.

VÍDEOS DE PROFESSORS I ALTRES CONCERTS

Després d’aquest concert es pujaran successivament altres enregistraments com el total dels vídeos de les professores i professors de la OV i la BSMV dins de la iniciativa #joemquedeacasa, enregistraments curts d’altres actes programats, així com actuacions de la programació de la BSMV tal com els dels Jardins del Palau, Nadal, 9 d’Octubre, Ensems, Festival de Jazz de València i els que fa l’agrupació els diumenges.

A més, aquest canal “permetrà afegir futures actuacions del seu professorat, ja siga individualment com en grups i nous concerts gravats amb la màxima qualitat possible”, ha conclòs Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 12 =