25n
25N
25N

La Banda Municipal de València homenatja el poeta Miguel Hernández pel 110 aniversari del seu naixement

L’homenatge serà dimarts 4 de febrer en l’Espai Rambleta a les 19:30 hores

La Banda Municipal de València homenatja el poeta Miguel Hernández pel 110 aniversari del seu naixement
03/02/2020 -

La Banda Municipal de València retrà homenatge a Miguel Hernández, amb motiu del 110 aniversari del naixement del poeta oriolà, este dimarts 4 de febrer a les 19.30 hores en l’Espai Rambleta. El concert, gratuït i d’accés lliure per a tots els públics, estarà dirigit per la directora valenciana Beatriz Fernández, qui debutarà al capdavant de la centenària agrupació musical. La regidora de Cultura, Gloria Tello, ha remarcat “la versatilitat que està demostrant la nostra volguda agrupació musical des de la titularitat de Rafael Saenz-Espert amb programes com el de demà, amb grans compositors valencians que dediquen la seua música a la immensa figura de Miguel Hernández”.

Gloria Tello ha ressaltat també la trajectòria de Beatriz Fernández Aucejo, a qui ha definit com “una de les nostres grans directores que ja va dirigir a l’Orquestra de València, i que pot presumir d’una impecable trajectòria artística”. La directora valenciana ha sigut convidada a dirigir agrupacions bandístiques com la Republic Korean Navy Band, Banda Simfònica Municipal de Madrid, Municipal de Santiago de Compostel·la, Banda Municipal de Palma de Mallorca i Banda Municipal de Barcelona, entre altres. Així mateix, ha estat al capdavant i col·laborat amb diverses orquestres nacionals i internacionals com l’Orquestra de València, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana -Les Arts, l’Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya OBC, i l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia ÖSRM. En l’actualitat és directora titular de la Societat Musical “Lira Castellonera” i de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Els professors i les professores de la Banda Municipal de València interpretaran demà “Un deber de amor” de Vicente Ortiz Gimeno amb els moviments “La guerra i les dificultats del poeta”, “Les dones que van influir en la seua obra, l’amor” i “L’esperit de lluita i persistència”, així com la “Rapsòdia Hernandiana. Ballet imaginari per a Miguel Hernández” de Santiago Quinto Serna amb les parts “Pròleg: la intuïció tràgica”, “Dansa I: la inquietud poètica”, “Romança: l’amor”, “Ronda: la infància pobra”, “Dansa II: el poeta universal” i “Epíleg: el poeta i la mort”, estes dues obres dedicades al literat. Completaran el programa les composicions “Sequences for band: Variacions sobre “Ein’ feste Brug” de Carlos Pellicer, i “Between the two rivers” de Philip Sparke.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + deu =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus