25n
25N
25N

La banda de la falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad compleix 25 anys

L’agrupació musical oferirà un concert en l’Ateneu Mercantil de València el pròxim 9 de febrer

Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad

La banda de la falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad compleix 25 anys

La falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad, l’única comissió que compta amb una banda de música, celebra el 25 aniversari de la fundació de la seua agrupació musical, formada íntegrament per fallers i falleres. La commemoració s’emmarca en la XLIII setmana cultural organitzada per la falla, que programa diversos actes en la seua seu, situada al carrer Músic Penella, 10 de València. La programació culmina el pròxim diumenge 9 de febrer amb el concert extraordinari que oferirà la banda en l’Ateneu Mercantil a les 19 hores, dins del cicle de concerts que organitza la Coordinadora de Societats Musicals de la ciutat de València (COSOMUVAL).

Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad

La setmana cultural de la falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad està dedicada tant als 25 anys de la seua banda com al 110 aniversari de l’estrena de l’himne de l’Exposició Regional de 1909, que es va convertir en l’himne regional de la Comunitat Valenciana a partir de 1925. Així ho reflecteixen les fotografies i els panells explicatius recollits en l’exposició que la comissió fallera va inaugurar dimarts passat, en la qual apareixen els cèlebres Tomás Trénor, Maximiliano Thous o José Serrano, així com els integrants de l’agrupació musical durant els seus 25 anys de trajectòria. El colofó dels actes commemoratius serà el solemne concert que, amb gran valor emotiu, acollirà l’Ateneu Mercantil.

Segons María Pilar Hernando Serra, membre de la falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad i organitzadora de la setmana cultural, la seua és una comissió de músics i fallers. El fet de ser l’única falla que ha mantingut la tradició de comptar amb una agrupació musical pròpia els fa sentir-se com «l’única falla del món». La fallera explica que la banda els confereix un plus de qualitat i els desperta un gran orgull. L’agrupació, fundada en 1995 per Juan Hernando Santafé, està composta actualment per músics de diverses edats el factor comú de les quals és la passió, tant per la música com per la festivitat valenciana. Segons afirma María Pilar, Rebeca Pérez López, l’actual directora de la banda, aporta un aire fresc a la formació que contribueix en gran manera al seu bon funcionament.

Falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad

Arran de la història i l’èxit de la banda de música, la falla ha incorporat una escola d’educands i un jardí musical per a iniciar en la formació musical a totes les persones que vulguen apuntar-se. L’únic requisit és ser membre de la falla. La comissió, posicionada en la secció 1a A, ha realitzat un gran esforç tant per mantenir la seua tradició cultural com el seu potencial festiu. Durant aquesta setmana, han celebrat també diversos actes lúdics per a ambientar la seu i continuar estrenyent els llaços que, com destaca María Pilar Hernando, es generen en la falla Jerónima Galés-Litógrafo Pascual y Abad.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 16 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud