La banda de la Societat Musical Lira Almussafense es presenta de nou davant el seu públic

La formació va oferir el seu primer concert des de la declaració de l'estat d'alarma el passat 9 d'Octubre al pati del CEIP Almassaf

Guardar

concierto almussafes
concierto almussafes

La música de banda ha tornat a escoltar-se després de molts mesos als carrers d'Almussafes. La banda de la Societat Musical Lira Almussafense de la població va oferir un concert el passat divendres 9 d'Octubre a la vesprada en el CEIP Almassaf, on el públic va gaudir amb la interpretació de deu pasdobles escrits per autors valencians. Es tractava del primer des que al març es va declarar l'estat d'alarma, atés que el retorn als assajos s'ha realitzat en les últimes setmanes i amb les cauteles necessàries per a evitar la propagació del coronavirus.

El mes de març passat, la banda de la Societat Musical Lira Almussafense d'Almussafes va haver de suspendre el seu calendari d'assajos a causa de la declaració de l'estat d'alarma i, en conseqüència, també els concerts que havia d'haver oferit des de llavors i fins al final de l'estiu. Aquest parèntesi, motivat per la necessitat de garantir les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries per a evitar l'expansió del coronavirus, va concloure el passat divendres 9 d'octubre a les 20 hores amb l'actuació que la formació va brindar a la ciutadania al pati del CEIP Almassaf.

El recital, programat amb motiu de la commemoració del Dia de la Comunitat Valenciana, va ser molt especial per als i les integrants de la banda, atés que desitjaven tornar a la seua rutina habitual i continuar gaudint de la seua passió per la música. En aquest sentit, des de l'entitat destaquen que quan va començar el mes de setembre van començar a rebre preguntes sobre la represa de l'activitat, després del que es va consensuar amb l'Ajuntament portar la música als carrers durant les festes de l'autonomia i sempre seguint les degudes prevencions.

A causa del brot de casos positius de Covid-19 registrat fa unes setmanes en la localitat, els assajos no van poder reprendre's fins quinze dies abans del concert, per la qual cosa tan sols van tindre temps per a realitzar cinc assajos Aquesta circumstància, expliquen, els va portar a organitzar un programa basat en obres més senzilles però que compliren dues característiques: que foren compostes per autors valencians i que no s'hagueren tocat abans en el municipi. Finalment, van oferir un concert en el qual es van interpretar deu pasdobles i en el qual no van faltar les sorpreses.

Programa

Sota la direcció de D. Francisco Ortiz Sotos, van sonar les notes de 'La Rodana' (Ferrer Ferran), 'Lola Juan' (Manuel Gandulf), 'Flores d'España' (Pascual Pérez Choví) i 'Flores Españolas', (Guzmán Carcel). A continuació, es van oferir les obres 'Sueca' i 'Eduardo Osca', tots dos compostos per la jove suecana de 17 anys Lucía Burguera Gandia, qui es va encarregar també de portar la batuta. Posteriorment, ja amb Ortiz de nou en la direcció, es va interpretar el pasdoble 'El Tío Fredo' (Juan Bautista González Martínez), en la qual va ser l'estrena absoluta de la partitura.

Finalment, el públic va gaudir de 'La Verda' (Oscar Navarro), 'Al Senyor Paco' (Mario Roig Vila) i 'Papa Rodrigo' (Juan Moragues Soldino), aquest últim compost per l'autor de l'himne de la població, 'Cant a Almussafes', i presentat també per primera vegada. Malgrat haver sigut creat en 1939, es desconeixia de la seua existència fins que a principis d'aquest 2020 la neta de Papa Rodrigo, Consuelo Minguet, va donar el manuscrit a la Societat Musical Lira Almussafense. El director, Francisco Ortiz, s'ha encarregat d'instrumentar-lo perquè poguera ser presentat en aquest concert, al qual li seguirà, si la situació de la pandèmia ho permet, el que s'ofereix cada any amb motiu de Santa Cecilia, patrona de la música.

Destacats