caixa popular

Bancs intel·ligents en La Marina de València

El prototip instal·lat permet connectar-se a Internet per Wi-Fi o accedir a aplicacions turístiques mitjançant la pantalla tàctil

Bancs intel·ligents en La Marina de València
19/04/2018 -

La Marina de València s’ha convertit en un espai de referència per a la ciutat. Són moltes les activitats culturals que allí s’organitzen, però també és ja un dels llocs més visitats pels turistes. I és que la combinació dels seus espectaculars edificis amb el paisatge del mar fa de La Marina un lloc irresistible. El mateix ha hagut de pensar l’equip que integra el projecte de R+D Nodos-Turismo perquè també han escollit La Marina per a instal·lar el primer banc intel·ligent.

Aquest prototip d’objecte urbà intel·ligent, que ha sigut finançat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), cofinançat pel programa operatiu Feder de la Comunitat Valenciana, i coordinat per Aidimme (Institut Tecnològic Metalmecànic, Moble, Fusta, Embalatge i Afins), té com a objectiu mostrar l’ampli ventall de possibilitats que ofereix per al turisme intel·ligent, a més de situar-se en l’avantguarda del mobiliari intel·ligent.

El banc intel·ligent també permet carregar dispositius elèctrics mòbils per inducció

Així, es tracta d’un banc solar autònom que no solament permet connectar-se a Internet per Wi-Fi i carregar per inducció qualsevol dispositiu elèctric mòbil, sinó també ofereix als usuaris la possibilitat d’accedir, mitjançant una pantalla tàctil antivandàlica, a diferents aplicacions d’interés per a turistes i veïns. Per descomptat, com no podia ser d’una altra manera, aquest banc està construït amb materials sostenibles: la ceràmica, que és autonetejable i anticontaminant, i la fusta, que està tractada amb vernissos especials per a augmentar la seua durabilitat i la seua resistència al ratllat i a la radiació ultraviolada.

Si aquest banc intel·ligent funciona, La Marina podria comptar amb més d’ells en un futur no gaire llunyà. De moment, amb aquest prototip es pretén que les indústries valencianes de fusta-moble i ceràmica puguen accedir al mercat emergent de les ciutats intel·ligents i, per descomptat, seguir incorporant, a València, elements característics de les smart-cities.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − onze =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018