25n
25N
25N

Els bancs confien en l’EMT amb una oferta massiva en la licitació del refinançament per la pandèmia

Els bancs confien en l’EMT amb una oferta massiva en la licitació del refinançament per la pandèmia
08/07/2020 -

Les entitats bancàries han mostrat la seua confiança en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València amb una oferta massiva en la licitació per finançar la pèrdua de 27,2 milions d’euros estimada per a l’exercici 2020 a causa de la pandèmia, mentre que l’empresa municipal continua a l’espera de rebre l’ajuda estatal per al transport urbà que li correspon.

Un total de set bancs han presentat ofertes per valor de 92,2 milions d’euros i, després d’analitzar totes elles, s’ha proposat l’adjudicació de finançament a tres entitats per valor de 27,2 milions d’euros. La proposta d’adjudicació d’aquestes pòlisses de crèdit ha sigut avalada pels serveis financers municipals i serà presentada per a la seua aprovació en el pròxim Consell d’Administració previst per al divendres 10 de juliol a les 11:00 hores en l’edifici de Tabacalera.

Les tres ofertes seleccionades ofereixen un diferencial d’entre el 0,54% i el 0,81% i possibiliten la cancel·lació anticipada sense cost per a EMT. Després de l’aprovació per part del Consell d’Administració, aquests contractes hauran de ser autoritzats pel Ple municipal.

Durant l’estat d’alarma, i a causa de les limitacions de la mobilitat, el nombre de viatgeres i viatgers va caure més d’un 90% i, en conseqüència, els ingressos de l’empresa municipal varen ser mínims durant mesos.

“La recepció de set ofertes d’entitats bancàries demostra la confiança del sector financer en l’òptima gestió de l’EMT i l’Ajuntament de València, així com de la salut financera de l’empresa municipal”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible i president d’EMT, Giuseppe Grezzi. “Encara que ara ens veiem obligats a recórrer al finançament bancari per fer front a pagaments d’urgència, continuem reclamant i esperant els fons estatals que ja han arribat a les autoritats metropolitanes de Madrid i Barcelona i han deixat fora a la de València, tercera ciutat i àrea metropolitana que porta anys patint un finançament injust per al nostre transport públic”, ha assenyalat el regidor.

En el pròxim Consell d’Administració, també està previst acordar la interposició d’una demanda contra la desestimació del recurs d’alçada presentat per EMT contra el rebuig de l’ERTO per causa de força major presentat el passat 9 d’abril i que va ser consensuat amb totes les forces sindicals.

A més, els consellers i conselleres tractaran l’aprovació de la relació de llocs de treball vigent en EMT, vinculat amb el Conveni Col·lectiu 2017-2019, i els informes d’activitat corresponents als mesos de març i abril.

Servei de manteniment de 48 autobusos híbrids

D’altra banda, el Consell d’Administració té previst acordar l’adjudicació del servei del manteniment de 48 autobusos híbrids al proveïdor dels mateixos durant el seu període de garantia, tal com va ser acordat per àmplia majoria del Comité d’Empresa (4 dels 5 sindicats) el passat 21 d’agost de 2019.

En l’acord amb els sindicats, que ara es ratifica amb aquesta licitació, també està inclòs un pla de formació específica per part del fabricant al personal tècnic d’EMT perquè puga realitzar aquests treballs una vegada finalitzada la garantia. A més, els treballs de revisió, manteniment o reparació podran realitzar-se en les instal·lacions d’EMT i així es redueix el temps que està immobilitzat l’autobús. Tant els representants sindicals com la direcció d’empresa pactaren que es garantiria com a mínim l’actual plantilla de l’àrea tècnica i que, gràcies a aquestes licitacions, s’eliminaran les externalitzacions de manteniment i reparacions d’autobusos en tallers externs abans de 2023.

Finalment, el Consell abordarà la proposta d’adjudicació de l’acord marc per al servei de reparacions de la carrosseria d’autobusos i vehicles auxiliars, així com l’adjudicació del subministrament elèctric per a les instal·lacions d’EMT i l’aparcament Centre Històric- Mercat Central.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 2 =