25n
25N
25N

Reunió amb l'Ajuntament de València per a coordinar polítiques agràries i donar a conèixer el Banc de Terres

Reunió amb l'Ajuntament de València per a coordinar polítiques agràries i donar a conèixer el Banc de Terres
19/06/2018 -

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, s’han reunit recentment amb la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo. La trobada va tindre per objecte analitzar conjuntament aspectes comuns de la política agrària en tots dos municipis limítrofs, com ara l’envelliment de la població dedicada a l’activitat agrícola i l’abandó dels cultius, i informar-se sobre iniciatives com ara el Banc de Terres o d’altres que està duent a terme el Govern de la Nau.

Consol Castillo i Isabel Martín varen abordar estratègies i propostes per aconseguir que terres abandonades tornen a posar-se en conreu. La regidora de València va explicar aspectes del Pla Agrari de l’Ajuntament de València, relacionats amb la posada en marxa del Consell Alimentari Municipal o amb la campanya ‘Ens estem quedant sense mans’, que compta amb la plataforma web https://sensemans.info.

Des de Paiporta es va informar que s’estan ultimant les conclusions de l’Observatori Ciutadà de l’Horta, un procés participatiu que ha permés estudiar a fons quin és l’estat actual de l’Horta paiportina, inclosos els sistemes de reg i els usos de totes i cadascuna de les parcel·les que queden. L’informe fruit d’aquest treball dels últims mesos es publicarà pròximament en la pàgina web municipal.

En marxa el Banc de Terres a Paiporta. Paiporta i València s’han acollit al Banc de Terres impulsat per la Diputació de València, i que té com a objectiu principal augmentar el nombre de parcel·les cultivades davant l’abandó que està patint l’Horta de València. Es tracta d’un registre administratiu que posa en contacte propietaris i propietàries de terres i persones interessades a cultivar-ne. L’Ajuntament de Paiporta ha posat en marxa aquest registre, del qual es pot demanar més informació a l’àrea d’Urbanisme del consistori.

El desenvolupament del Banc de Terres té múltiples avantatges. A més de frenar l’abandó de terres, ajuda a disminuir el risc d’incendi, ja que els terrenys cultivats actuen com a talla-focs. El cultiu de terres també millora el paisatge, redueix la degradació ambiental i permet desenvolupar activitats econòmiques associades a l’agricultura, a més d’afavorir la creació d’ocupació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

CCCC
torrent