25n
25N
25N

Un Banc de Terres per a revalorar l'agricultura

El cultiu de la terra també prevé incendis i proliferació de plagues

Un Banc de Terres per a revalorar l'agricultura
13/11/2018 -

El Centre Cultural La Beneficència ha acollit, aquest matí, la jornada ‘Bancs de terres de gestió municipal en les comarques de valència’ a la qual també ha assistit el diputat de Medi ambient, Josep Bort, i la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó. Una jornada en la qual s’ha reflexionat sobre la importància de promocionar i revitalitzar el mitjà rural no solament per a recuperar el cultiu de la terra com una forma de vida, sinó també perquè l’abandó d’aquesta superfície agrària també genera un impacte negatiu en el nostre entorn natural, incrementant el risc d’incendis o augmentant la proliferació de plagues.

D’aquesta manera, el Banc de Terres, impulsat per la Diputació de València, cerca donar una solució a aquest problema d’abandó de terres, posant en contacte a propietaris de parcel·les aptes per a l’explotació agrària amb persones interessades a conrear-les. Sens dubte, una iniciativa en la qual tots guanyen. I és que, mentre el propietari, obté ingressos pel lloguer de la seua parcel·la, l’arrendatari troba terra fèrtil per a conrear. Perquè es produïsca aquest intercanvi, tan sols serà necessari registrar-se, de forma gratuïta, en el Banc de Terres.

Durant la jornada, diferents municipis han pogut compartir amb els assistents les seues experiències, al mateix temps que s’ha debatut sobre el futur de l’agricultura. En aquest sentit, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha ressaltat els beneficis que comporta aquest Banc de Terres, ja que “posar aquestes terres a la disposició d’interessats a crear xicotetes empreses i dedicar-se a l’ofici d’agricultor és el principal objectiu”.

“Són molts els pobles que ja havien engegat aquesta iniciativa, en l’àmbit municipal, però el fet de poder ampliar-ho a totes les comarques de València és una manera de revitalitzar l’economia i revalorar l’agricultura perquè tots aquells que vulguen dedicar-se a ella, ho vegen com una possibilitat de futur, que és necessari tornar a engegar perquè sempre ha sigut un motor econòmic important, i ha caigut en desús, no perquè no hi havia gent que volguera treballar la terra, sinó per l’especulació feroç que hem patit, que ha propiciat que moltes persones decidiren vendre les seues parcel·les, provocant que l’agricultura caiguera en desús”, ha explicat Amigó.

Per la seua banda, Josep Bort, diputat de Medi ambient, també ha volgut assenyalar que aquest Banc de Terres no solament “genera beneficis mediambientals, evitant la propagació de plagues o prevenint els incendis forestals, sinó que també aporta beneficis quant a l’assentament de població. En les zones d’interior existeix un problema de despoblació, i en fer valdre aquestes terres, propicia la incorporació de noves generacions a l’agricultura, en facilitar l’accés a unes terres que, potser, d’una altra manera no podrien accedir, a més d’assentar la població”.

Finalment, Amigó ha volgut destacar l’aposta de la Diputació pel foment i la promoció dels entorns rurals: “Des de l’àrea de Medi ambient hem estat sempre a la disposició de la Conselleria d’Agricultura i Medi ambient per a donar suport a les seues iniciatives. Hem estat ací en el Pla de Protecció de l’Horta; hem mantingut reunions amb els pobles afectats per a la protecció de l’horta i comptar amb les seues iniciatives… Sempre hem estat ací, i ho seguirem estant perquè, encara que no tenim competència, tots els nostres pobles estan dins d’eixe Pla de Protecció de l’Horta, i des de la Diputació considerem que és una manera de col·laborar amb la Conselleria per a traslladar l’esperit de tots els pobles afectats”, ha conclòs la vicepresidenta de la Diputació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 8 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud