caixa popular

Joan Baldoví, el líder més valorat del CIS

E.P

Joan Baldoví, el líder més valorat del CIS
25/10/2018 -

El Baròmetre d’opinió del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) corresponent al mes d’octubre amplia l’avantatge del PSOE fins als 13,4 punts sobre el PP, que perd la segona plaça en favor de Ciutadans en baixar més de dos punts.

Quant a la valoració de líders, com cada trimestre el CIS ha obert la seua llista a polítics d’àmbit territorial i el valencià Joan Baldoví, portaveu de Compromís, torna a ser el que trau més nota amb un 4,75.

Entre els líders d’àmbit nacional el millor qualificat torna a ser el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que obté una nota de 4,16 punts, seguit d’Alberto Garzón (IU) i d’Albert Rivera (Cs) amb 4,08 i 3,81 respectivament. Més lluny estan Pablo Casado (3,25) i Pablo Iglesias (3,29).

Segons el CIS, un de cada quatre ciutadans (24,7%) té “molta o bastant” confiança en el president Pedro Sánchez i li veu com el preferit per a dirigir el Govern (25,8%), mentre que un 72,5% desconfia del líder socialista.

En el cas del líder del PP, només compta amb la confiança del 13,6% mentre que un 79,5% assegura tenir poca o cap confiança en la seua persona i només un 10,8% li desitja com a president, per darrere de Sánchez i també d’Albert Rivera, preferit pel 16,9% dels enquestats.

A més, Casado és vist com el polític més responsable de la crispació política, amb un 17,5% pel 11% de Pablo Iglesias. Quant als partits, els ciutadans atribueixen aquest clima de crispació per igual als independentistes catalans (27,8%) i al PP (27,3%).

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =