25n
Orgull
Orgull

Baldoví demana en el Congrés el tancament de tots els ports espanyols als cítrics de Sud-àfrica enfront de les plagues

Baldoví demana en el Congrés el tancament de tots els ports espanyols als cítrics de Sud-àfrica enfront de les plagues
09/09/2019 -

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) perquè el Govern central ordene el tancament de la importació a través dels ports del territori espanyol als cítrics procedents de Sud-àfrica i d’altres països, “mentre no hi haja garanties plenes que no són portadores de plagues”.

El parlamentari valencià ha retret que, “tres anys després de la posada en marxa de l’Acord comercial de la UE amb Sud-àfrica, la citricultura espanyola i valenciana han patit la seua pitjor campanya amb incalculables pèrdues i s’ha generat un risc fitosanitari”.

En aquest sentit, s’ha referit a dades oficials de la Unió Europea que assenyalen que “tan sols en el mes de juliol passat s’han detectat greus plagues de cinc partides infectades, tres amb falsa arna i dues amb taca negra”. Segons la coalició valenciana, “des de 2015 s’han constatat 136 enviaments de cítrics sud-africans contaminats per aquestes plagues plagues”.

En aquest context, Baldoví ha exigit al Govern que “no mire a un altre costat mentre es destrueix la citricultura valenciana”: “Una vegada més els agricultors pagaran els plats trencats d’un acord polític nociu”, ha lamentat.

El diputat creu que el sector agrícola “assumirà els costos d’aquestes plagues, la pèrdua subsegüent de rendes, el minvament en el rendiment dels cultius i en la seua producció, la despesa i la utilització extra de pesticides que tenen, al seu torn, un impacte directe en el nostre medi ambient, en la fauna i en la salut humana”.

En la iniciativa, Compromís també ha instat al Govern a traslladar la preocupació dels agricultors a la Unió Europea perquè s’adopte el tancament de fronteres a aqueixes importacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + tres =