25n
25N
25N

Baldoví (Compromís) és el líder més valorat a Espanya i a la Comunitat Valenciana amb un 4,5 sobre 10

EDUARDO PARRA - EUROPA PRESS - Archivo

Baldoví (Compromís) és el líder més valorat a Espanya i a la Comunitat Valenciana amb un 4,5 sobre 10
31/01/2019 -

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, i la diputada de Coalició Canària Ana Oramas són els líders polítics millor puntuats pels espanyols, tots dos amb una nota de 4,5 punts sobre deu en últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

Baldoví també és el millor valorat entre els valencians, en rebre el mateix 4,5 de mitjana en l’estudi publicat aquest dijous, corresponent al CIS de gener, a quatre mesos de les eleccions autonòmiques i municipals.

Entre els polítics d’àmbit nacional, el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es col·loca en segona opció tant a nivell nacional com a la Comunitat Valenciana, en tots dos casos amb una nota de 3,8 sobre deu punts.

Albert Rivera (Ciutadans) rep la mateixa nota que Sánchez a la Comunitat Valenciana, un 3,8, mentre que els espanyols li puntuen de mitjana amb un 3,5. Seguidament se situa Alberto Garzón (Esquerra Unida), amb 3,6 punts a Espanya i una dècima menys a la Comunitat Valenciana.

El president del Partit Popular, Pablo Casado, marca un 3 sobre deu a la Comunitat Valenciana i un 2,9 a Espanya. Finalment, el líder de Podem, Pablo Iglesias, es queda en un 2,6 entre els valencians i en un 2,8 a nivell nacional.

QUINA CONFIANÇA DESPERTEN?

Respecte al nivell de confiança, el 40,1% dels valencians afirma que Sánchez els desperta ‘poca’ i el 35,9% ‘cap’, davant del 20,7% que creu que ‘bastant’. Pel que fa a Casado, com a líder del principal partit de l’oposició, la majoria dels enquestats en la regió (55,3%) pensa que no alça ‘cap confiança’, el 27,3% ‘poca’ i l’11,5% ‘bastant’.

I és que els ciutadans de la Comunitat, segons l’últim CIS, volen Sánchez com a president del Govern si hagueren de triar-ho ara, una opció per que es decanta el 27,3%, per davant de Rivera (14,5%), Casado (9,5%), Iglesias (9,2%) i Santiago Abascal, de Vox (1%). Açò sí, el 24% dels valencians creuen que cap d’ells hauria de presidir.

Entre els ministres, el de Foment, José Luis Ábalos, rep una nota de 3,8 a la Comunitat Valenciana i 3,5 de mitjana a Espanya. El també valencià Luis Planas (Agricultura) es queda lleugerament per davall amb un 3,3 i 3,2 sobre deu, respectivament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

bombers
CCCC
bombers