25n
25N
25N

2019, 365 dies de la informació més pròxima

València Extra tanca un any intens amb entrevistes a destacades figures polítiques, vertebrant el territori i informant des de la proximitat

2019, 365 dies de la informació més pròxima
31/12/2019 -

A punt d’acabar l’any 2019, repassem els 365 dies prop de tu informant des de la proximitat. València Extra suma precisament un any més al vostre costat en un any que definitivament ha sigut electoral amb un total de 5 convocatòries electorals.

El Parc Central

Ja ha passat més d’un any des de la seua inauguració. A la fi de 2018, s’inaugurava un espai que portava anys i anys de retard. Però sens dubte en 2019, ja s’ha pogut veure tot el potencial com un dels nous espais verds de la ciutat i amb promeses importants. Entre elles, l’anhelat soterrament de les vies que han signat durant aquest mateix any. Soterrar les vies del tren que inclou la pròpia estació Joaquín Sorolla és la fase més important que permetrà arredonir el nou espai verd

Però a més, aquest espai verd serà també un eminent centre cultural gràcies a les diferents naus que el componen. De la mateixa manera, ha sigut també escenari polític i és que aquest mateix any s’ha convertit en escenari d’alguns dels mítings centrals tant del PSPV com de Compromís en les eleccions generals, autonòmiques i municipals.

La inversió estatal, autonòmica i municipal és fonamental perquè el propi Parc Central continue avançant en les diferents fases que li queden.

Especial Eleccions

Aquest 2019 els valencians i les valencianes hem hagut d’anar a votar en cinc ocasions: eleccions generals, autonòmiques, municipals, europees i segones eleccions generals. Ningú descarta unes terceres eleccions generals però això ja serà en 2020. En les cinc convocatòries electorals València Extra ha preparat un ampli desplegament humà per a arribar a tots els racons de les comarques i conéixer de primera mà els resultats amb uns gràfics interactius en la pròpia portada del periòdic digital.

Durant les campanyes electorals, l’equip de periodistes de la redacció s’ha acostat a cada candidat per a conéixer les seues propostes i les seues principals reivindicacions. Precisament molts d’ells han passat per les cambres dins de l’especial Converses on hem pogut conversar amb els principals candidats. Després de tancar els col·legis electorals en cadascuna de les convocatòries, hem conegut els resultats de l’escrutini així com les primeres reaccions de les forces més votades en cada municipi.

Falles

Un any més les Falles han tornat a marcar l’agenda d’aquest periòdic de proximitat. Des de la Crida que marca el tret d’eixida fins a la cremà han sigut moltes les notícies per a informar de l’Ofrena, de l’Exposició del Ninot, de cadascuna de les mascletàs que s’han disparat des de la Plaça de l’Ajuntament de València però també d’altres localitats amb intensa activitat fallera com és Torrent. Dels moments més esperats van ser sens dubte els premis de les diferents categories en les falles infantils i en les grans.

Aquest seguiment quasi al segon han tingut el vostre reconeixement com el mes històric amb més lectors en el nostre diari digital més de 260.000 lectors, segons l’empresa certificat OJD d’audiències. Informació, programació fallera diàriament, entrevistes i seguiment quasi al minut han fet de València Extra una de les primeres finestres informatius el mes de març de 2019.

La cultura Festiva, la nostra essència

València Extra informa diàriament de l’actualitat més pròxima i no podia ser menys tota la cultura festiva que tenim en el nostre territori. A més de les falles que són tot un Patrimoni de la Humanitat, els valencians i valencians tenim una intensa cultura festiva com són les Creus de Maig, la Setmana Santa Marinera, la Gran Fira de València o la festa més nostra com és el 9 d’Octubre. Però a més, cadascuna de les localitats de les diferents comarques celebren de manera especial les seues particulars festes patronals on sens dubte la pólvora és la convidada obligatòria en cadascuna d’elles.

El seguiment informatiu i les diferents propostes d’oci per a informar també de l’agenda més lúdica i festiva han format també part d’aquests 365 dies on la cultura i la festa són part de la nostra vida.

Especial Els Ajuntaments a Examen

Extra de Valencia Extra

Al febrer, els lectors de València Extra van poder gaudir del segon especial en paper distribuït per les comarques de l’Horta i València. Aquest suplement s’ha dedicat a fer un balanç exhaustiu amb els principals alcaldes i alcaldesses de València, Horta Nord i Horta Sud. Entre les entrevistes, aquest especial ha comptat amb l’entrevista a l’alcalde de València, Joan Ribó

Converses, l’espai d’anàlisi de València Extra

L’espai audiovisual Converses ha viscut un dels seus anys més intensos. Després del 2018 amb algunes entrevistes destacades als regidors Pere Fuset o Carlos Galiana i la vicealcaldessa Sandra Gómez, enguany han passat per les càmeres l’alcalde de València Joan Ribó, la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra i el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Aquest espai d’anàlisi distesa on es fa balanç i es plantegen els reptes ha comptat també amb alguns Consellers del Botànic II com són Arcadi España o Vicent Marzà. Però també s’ha acostat a cada localitat per a dialogar amb els alcaldes i les alcaldesses i conéixer de primera mà els seus principals reptes per a aquesta nova legislatura.

Castelló Extra i Alacant Extra

Enguany l’empresa responsable del periòdic digital València Extra ha obert dues noves capçaleres. Seguint l’aposta per continguts de proximitat, arriba a les províncies de Castelló i Alacant. Tots dos diaris de proximitat Castelló Extra i Alacant Extra naixen amb l’objectiu d’acostar l’actualitat més pròxima en valencià i en castellà, notícies que vertebren totes les comarques de tots dos territoris.

Informació de servei públic, mobilitat, neteja i per descomptat la cultura festiva són alguns dels eixos de l’actualitat d’aquestes noves capçaleres que ja porten 10 mesos. Igual que la capçalera més veterana, els tres diaris comparteixen els continguts especials dins de l’espai audiovisual “Converses” que són de màxim interés com l’entrevista al President de la Generalitat Ximo Puig o per exemple, al Conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà.

Sens dubte un any ple de notícies, d’eleccions, de festes però sobretot del dia a dia informant de l’actualitat més pròxima per als nostres lectors. Un any més, gràcies a totes i a tots per ser ací, feliç 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 18 =

mercat medieval ontinyent