25n
25N
25N

El sistema de la dependència de la Comunitat atén 86.809 persones

Només en aquest mes d’octubre s’han rebut més de 3.500 sol·licituds

E.P.

El sistema de la dependència de la Comunitat atén 86.809 persones
16/11/2019 -

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment un total de 86.809 persones a través d’alguna mena de servei o prestació econòmica i ha rebut a l’octubre més de 3.500 sol·licituds.

Així es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Durant octubre es van tramitar un total de 2.486 expedients, una dada que si es comptabilitza des de juliol de 2015 aconsegueix la xifra de 82.724 persones els expedients de les quals han sigut introduïts dins del sistema d’atenció a la dependència.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, des de principis d’any s’han registrat 38.299 noves sol·licituds, dels quals 3.569 s’han produït a l’octubre.

D’altra banda, el sistema de valoracions implantat per Igualtat ha permés incrementar també “de manera constant i progressiva” el nombre de valoracions. Així, des de gener d’enguany s’han realitzat 31.976 valoracions, dels quals 3.795 han sigut durant l’últim mes.

Aquest increment respon a la “bona gestió” dels equips dels serveis socials municipals, ha destacat l’administració, abans d’explicar que “quasi tots els municipis de la Comunitat amb menys de 10.000 habitants tenen un grau d’execució pròxim al 100% en expedients resolts”.

Dels municipis de 10.000 i 50.000 habitants, els que tenen major nivell d’execució són Bétera, Aldaia i Godella a la província de València, Teulada, Alfàs del Pi i Rojales a Alacant i Benicàssim, Almassora i L’Alcora, a Castelló, tots ells al voltant del 90% executat.

Entre els municipis de més de 50.000 habitants, lideren el llistat d’execució les localitats d’Orihuela, Alcoi i Benidorm a Alacant, Sagunt, Paterna i València a la província de València i Castelló de la Plana i Vila-real a Castelló.

“AVANÇOS EN VALORACIONS I RESOLUCIÓ D’EXPEDIENTS”

Respecte al cost de les prestacions econòmiques, la Conselleria ha abonat enguany un total de 274 milions d’euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat. L’import de la nòmina d’octubre ascendeix a 30 milions.

“Els avanços en valoracions i resolució d’expedients són resultat dels canvis introduïts durant la passada legislatura en la gestió del sistema d’atenció a la dependència”, han destacat des de la Generalitat.

En matèria de personal, s’han reforçat els serveis de dependència de la Conselleria amb nous funcionaris, així com els serveis municipals amb un “important” increment pressupostari per a “crear una xarxa professional que permeta als ajuntaments assumir la valoració i tramitació d’expedients”.

Així mateix, els pagaments mensuals que es realitzen no sols per les nòmines, sinó també els corresponents al pagament de la retroactivitat i a hereus, s’abonen durant els primers 5 dies hàbils de cada mes.

Aquests avanços han sigut avalats per l’Observatori de Dependència, que en l’últim informe presentat per l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials constata la bona marxa en la gestió d’aquestes ajudes en la Comunitat Valenciana, i la situa com una de les autonomies on més ha continuat avançant el sistema d’atenció a la dependència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + 8 =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
ruta massamagrell