25n
25N
25N

Protecció Civil de Paiporta realitza 522 serveis en suport sanitari i arriba a les 2.500 hores de dedicació

4 nous membres completen la plantilla que, de manera individual, duplica les hores habituals de dedicació, arribant a les 500

Protecció Civil de Paiporta realitza 522 serveis en suport sanitari i arriba a les 2.500 hores de dedicació
15/05/2020 -

Protecció Civil de Paiporta no deté la seua labor d’ajuda i gestió de la crisi sanitària vinculada al coronavirus Covid-19. Malgrat la relaxació de les mesures de confinament i l’ampliació de les eixides de la població, el voluntariat continua actiu i a la disposició de la població per a col·laborar en tota mena d’accions requerides en el municipi i poblacions limítrofes.

De fet, en les últimes setmanes han vist com augmentava la seua plantilla, amb la incorporació de 4 nous membres, demostrant novament la bona disposició de la ciutadania a contribuir de manera altruista. Quant a la dedicació total, destaquen les 2.500 hores realitzades pel conjunt del voluntariat, cobrint serveis matí i vesprada. En la majoria dels casos s’han aconseguit o superat les 500 hores, doblant la dedicació habitual a aquest servei.

Per a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, “és un orgull comptar amb un equip de voluntàries i voluntaris de Protecció Civil que han estat en primera línia des del minut u de la crisi. Han realitzat i realitzen una tasca imprescindible i cal destacar que, a més, ho fan de manera voluntària”. Per això, ha conclòs Martín, “tot el poble de Paiporta els està molt agraït”.

“Protecció Civil no ha baixat pràcticament el ritme de la seua activitat al llarg de totes aquestes setmanes, encara que sí que és cert que el tipus d’actuacions i labors que realitzen han anat variant amb l’evolució del desconfinament i la major flexibilització de les eixides de la població”, ha explicat el regidor d’Interior, Vicent Císcar. El regidor s’ha mostrat “molt satisfet per la gran implicació de tots els membres del cos” i ha celebrat l’augment de la plantilla.

Mentre que durant les primeres setmanes de l’emergència sanitària bona part de l’activitat diària Protecció Civil se centrava en ajudar a canalitzar la solidaritat de paiportins i paiportines, donant suport logístic al repartiment de màscares, pantalles protectores i materials necessaris per a la seua elaboració, en la fase actual la seua labor se centra en el suport al centre de salut local, a través del trasllat de pacients i el suport a urgències, traslladant als domicilis requerits al personal facultatiu. En aquest sentit, al llarg de tot l’estat d’alarma s’han realitzat 135 urgències, 176 assistències a domicili, 179 trasllats de pacients i 32 transports.

Així mateix, els seus membres han donat suport a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat segons els seus requeriments, col·laborant en la recepció i repartiment puntuals de màscares del Ministeri de Transports per al seu ús obligatori en el transport públic i en el proveïment al personal laboral municipal de màscares protectores repartides per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

També han gestionat el trasllat de les tablets i ordinadors que alguns centres educatius de la localitat han fet arribar als domicilis de l’alumnat amb menys recursos o s’han ocupat del repartiment dels exercicis i materials d’algun dels tallers d’Envelliment Actiu. “Podem sentir-nos molt orgullosos del servei de Protecció Civil amb el qual comptem a Paiporta i de tots els seus membres. Hem d’agrair-los especialment en aquests temps tan complicats que sempre puguem comptar amb la seua ajuda, sense importar horaris o requeriments”, ha conclòs l’edil.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 20 =

museo prehistoria
museo prehistoria