25n
25N
25N

Igualtat presta atenció a 430 dones durant l'estat d'alarma en prevenció de la violència masclista

L’Ajuntament atén a 25 homes durant el confinament gràcies al servici ‘Repara’ de la regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI

Arxiu

Igualtat presta atenció a 430 dones durant l'estat d'alarma en prevenció de la violència masclista
23/04/2020 -

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha donat a conéixer que l’Espai Dones i Igualtat de l’Ajuntament de València ha atés des que es va decretar l’Estat d’Alarma a 430 dones en prevenció de la violència masclista, a les quals se’ls ha prestat des d’informació a assessorament psicològic, jurídic o social.

Concretament, el nombre de dones ateses mitjançant entrevista telefònica ha sigut de 147, 89 de les quals eren dones víctimes de violència de gènere; mentre que les dones ateses mitjançant correu electrònic ha sigut de 263.

Les dones víctimes de violència de gènere tenien cita concertada amb antelació a l’Estat d’Alarma, i han estat avisades prèviament, per telèfon, des de l’Espai Dones i Igualtat que anaven a rebre l’atenció de manera telefònica per les professionals que realitzen el servici.

“L’atenció telefònica està fent-se a través d’entrevistes per les professionals de l’Espai Dones Igualtat i de la Unitat d’Igualtat del Marítim de la regidoria. La majoria de les atencions són per a temes d’àmbit social, però també hi ha alguna de caràcter jurídic i psicològic. En aquest últim cas, de seguiment de casos ja coneguts, o per fer una nova derivació al Servici d’Atenció Psicològica a Dones Víctimes de Violència de Gènere”, ha explicat la regidora Beamud.

A més, des de la regidoria d’Igualtat, a petició de dues dones usuàries, s’ha gestionat un salconduit perquè abandonaren el seu domicili, deixant la seua parella/agressor, i poder traslladar-se així a un altre municipi, per ser acollides amb els seus menors en el domicili dels seus pares.

D’altra banda, hi ha hagut set dones que, per la seua situació, s’ha realitzat una actuació conjunta amb el grup GAMMA de la Policia Local de València, amb qui s’ha coordinat el servici d’Igualtat perquè realitzaren visites domiciliàries, amb la finalitat que les dones pogueren fer el tràmit de sol·licitud d’ajudes econòmiques d’emergència al seu Centre Municipal de Servicis Socials o perquè, amb discreció, es poguera realitzar un control i suport a dones víctimes de violència de gènere que conviuen amb el seu agressor.

“Les relacions entre homes i dones han de ser igualitàries, i des de l’Ajuntament de València treballem per erradicar la violència masclista perquè no podem tolerar situacions violentes a causa de la desigualtat de gènere. Per això, cal en primer lloc atendre a les víctimes, i tractar d’erradicar qualsevol mena de violència masclista amb tots els recursos que des de l’Ajuntament de València tenim al nostre abast”, ha remarcat Beamud.

EL SERVICI ‘REPARA’ ATÉN A 25 HOMES DURANT EL CONFINAMENT

El servici de suport psicosocial de l’Ajuntament de València per a frenar els maltractaments ha atés a 25 homes a través de 206 actuacions des que va començar el confinament. Els professionals del programa ‘Repara’ fan diàriament telefonades per estar en contacte amb els participants del programa.

“Amb la quarantena, l’Ajuntament va posar en marxa un número de telèfon i un correu electrònic per a donar suport a homes que creguen que poden tindre una conducta violenta durant el confinament amb les seues parelles. El servici s’ha ampliat i ofereix assessorament a familiars que creguen que alguna persona del seu entorn pot estar en situació crítica. A més, estan en contacte amb els servicis que asseguren la protecció a la víctima”, ha indicat Beamud.

Cal recordar que el servici ‘Repara’ integra en el mateix grup tant els homes amb condemnes –derivats per institucions penitenciàries– com els que hi acudeixen voluntàriament o per recomanació del seu entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria