L’edició de 2019 de Sagunt a Escena, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb l’Ajuntament de Sagunt, es clausura amb més de 20.000 espectadors

Guardar

19.09.10 Final Sagunt 1
19.09.10 Final Sagunt 1

El festival Sagunt a Escena en l’edició de 2019 ha finalitzat amb un total de 20.500 espectadors entre els assistents als espectacles programats en el Teatre Romà de Sagunt i els programats en diferents espais de la ciutat i el Port de Sagunt agrupats amb la denominació Off Romà.

Un dels aspectes més positius d’aquesta edició del festival és la presència dels 14.500 espectadors que van assistir a les dotze representacions del Teatre Romà, un 10 % superior a les dades de la passada edició del festival.

En cinc ocasions es van esgotar les localitats a la venda en el Teatre Romà. Va ser en els espectacles de la Jove Orquestra de la Generalitat i el Ballet Jove ‘La consagración de la primavera’, en les dues representacions de ‘Cicerón, querido maestro’, protagonitzada per Josep Maria Pou; l’espectacle ‘Passion’, de la companyia japonesa de percussió Yamato, i l’estrena absoluta de l’òpera flamenca ‘Bailando con Carmen’, que va tancar el festival en el Teatre Romà el passat 31 d’agost.

Aquestes dades suposen que l’ocupació mitjana en el Teatre Romà ha sigut d’un 88 % de les localitats a la venda.

Respecte a les 22 actuacions de l’Off Romà, les va veure un total de 6.000 espectadors, que inclou les sis representacions musicals del festival ‘Ressona’ i les huit de ‘Mi cita con Escipión’ en el Museu Arqueològic.

Aquest és un altre dels aspectes destacables del festival en aquesta edició: la consolidació dels set espais diferents en què s’ha celebrat l’Off Romà i especialment el del Centre Cultural Mario Monreal, que va presentar dins del festival l’estrena absoluta del ‘Hamlet’ de Bambalina Teatre Practicable, així com del Centre Cívic i el Casino Vell del Port, que s’hi incorporen a poc a poc com a espais de representació del festival.

A aquests espais cal afegir els habituals de la Glorieta, el Museu Arqueològic, la Casa dels Berenguer o el tradicional escenari de la pujada al castell.

El pressupost del festival es va incrementar un 10 % respecte a la passada edició, la qual cosa ha permés que, a més de la programació habitual, s’haja col·laborat amb l’espectacle ‘Rodrigo, querido maestro’ produït per l’associació Passió per Sagunt, així com l’estrena absoluta en el marc del festival dels espectacles ‘Hamlet’ de Bambalina Teatre Practicable, dirigit per Jaume Policarpo, i l’òpera flamenca ‘Bailando con Carmen’, de la companyia d’Óscar de Manuel, o la presència de dos espectacles internacionals en el Teatre Romà com han sigut ‘Passion’ de la companyia japonesa Yamato i ‘El Quijote del Plata’ del Ballet Nacional de l’Uruguai-Sodre, dirigit per Igor Yebra, i tres espectacles internacionals més en el marc de l’Off Romà, els d’Immaginaria, Iter i Silencis.

Finalment, un dels aspectes més positius del festival, i que cada edició es fa més evident, és la implicació de la societat saguntina en el desenvolupament del festival. Des de la col·laboració pressupostària de diferents empreses en la programació, al suport del col·lectiu La Tira de Dones, amb la seua exposició d’arts plàstiques entorn al festival, la col·laboració amb Passió per Sagunt, o la participació en l’espectacle flamenc que cada any porta a Sagunt per a tancar el festival al guanyador de l’any de Lámpara Minera del Festival del Cante de las Minas de La Unión.

Aquesta col·laboració, cada vegada més estreta de l’organització del festival amb la societat saguntina, és un dels majors assoliments del festival i amb tota seguretat s’ampliarà en edicions pròximes.

Destacats