25n
Orgull
Orgull

El primer any després de la reversió de la Ribera se salda amb 466 nous treballadors i huit dies menys d'espera quirúrgica

El primer any després de la reversió de la Ribera se salda amb 466 nous treballadors i huit dies menys d'espera quirúrgica
01/04/2019 -

El primer any de gestió pública després de la reversió del Departament de Salut de la Ribera s’ha saldat amb la incorporació de 466 professionals, noves especialitats, una reducció en huit dies de la demora quirúrgica i una inversió de més de 7,8 milions d’euros, segons les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat.

Al llarg de l’últim any, l’administració ha sumat un total de 466 professionals de “tots” els estaments, la qual cosa ha permès “millorar” l’atenció a pacients i les condicions laborals de serveis sensibles com urgències, els quiròfans o la Unitat de Vigilància intensiva de l’Hospital de la Ribera. També ha afectat els serveis d’urgències d’Atenció Primària i ha millorat les ràtios de Medicina General i Pediatria.

A més, el Departament de Salut de la Ribera ha incrementat el nombre d’especialitats en la cartera de serveis de set centres, per a evitar desplaçaments innecessaris dels pacients fins a l’Hospital d’Alzira.

En concret, els centres d’Almussafes, Alzira I, Alzira II, Sueca, Carlet, Alginet i Carcaixent han reforçat els seus serveis amb l’ampliació de consultes i noves especialitats com a Oftalmologia, Neurologia, Geriatria, Traumatologia i Cardiologia, entre d’altres.

De la mateixa manera, s’ha augmentat el nombre de serveis que l’Hospital d’Alzira presta als pacients en el seu domicili, amb l’increment de nou a 21 professionals de la Unitat d’Hospitalització a domicili (UHD) i la incorporació de la rehabilitació i atenció psiquiàtrica domiciliàries. A més, s’ha creat el servei de Cirurgia Pediàtrica que abans de la gestió pública l’hospital cobria amb un contracte mercantil.

Així mateix, l’Hospital d’Alzira ha incrementat en un 4,52% les seues intervencions quirúrgiques, i ha superat les 20.319 operacions, amb una demora quirúrgica mitjana de 54 dies, quan la mitjana a principis de la reversió era de 62 dies.

MÉS DE 7,8 MILIONS EN EQUIPS I INFRAESTRUCTURES

La Conselleria de Sanitat ha invertit més de 7,8 milions d’euros en el primer any de gestió pública del departament. Ha adquirit equipaments com un accelerador lineal, per més de tres milions d’euros i que permetrà tractar tumors amb dosis de radiacions molt elevades sense “quasi” danyar teixit sa, i un PET-TC per 1.400.000 euros, que serà el primer amb el qual compta l’hospital en els seus 20 anys d’existència, entre uns altres.

L’administració ha ressaltat que “no sols s’han escomès les inversions anunciades, sinó que a més s’han assumit inversions d’urgència per a pal·liar greus deficiències heretades de l’anterior gestió”, com equips de tractament i diagnòstic i equips de quiròfans.

S’ha invertit 170.000 euros en la creació i equipament d’una nova Unitat de Preingrés que agilitza el flux de pacients d’Urgències quan es produeixen picos de major activitat assistencial. També s’ha invertit 40.000 euros en l’adequació de sis condícies per a pacients amb mobilitat reduïda en Consultes Externes i d’hospitalització.

D’altra banda, s’ha licitat l’obra d’un nou quiròfan per a cirurgia major i s’ha habilitat 18 noves consultes i nou despatxos en el centre alzireny, així com una sala de lactància, entre d’altres instal·lacions. S’ha ampliat en 560 places gratuïtes l’aparcament per a pacients de Consultes Externes.

Pel que fa a infraestructures en Atenció Primària, s’ha adequat els centres de Benimuslem, Favara i Llombai, amb una inversió de 137.000 euros, entre altres actuacions.

La Conselleria de Sanitat ha avançat que el “futur del Departament de Salut de la Ribera passa, a curt-mitjà termini, per seguir millorant en les infraestructures i l’equipament dels seus centres sanitaris”, a través de projectes com la millora de la Unitat de Vigilància intensiva, l’ampliació de l’àrea d’Hemodiàlisi i la reubicació de l’Hospital de Dia. A llarg termini, l’objectiu de l’administració és consolidar el Pla Director de l’Hospital que permetrà l’ampliació del centre hospitalari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + sis =