25n
25N
25N

Balanç positiu de la temporada de platges malgrat la Covid-19 i el temporal Glòria

2.835 personas han recibido asistencia sanitaria, se ha acompañado en el baño a 2.600 usuarios con discapacidad y 15.742 perros han visitado la Playa Can de Pinedo

Balanç positiu de la temporada de platges malgrat la Covid-19 i el temporal Glòria
28/09/2020 -

El regidor de Platges, Giuseppe Grezzi, ha qualificat de “molt positiu” i “plenament satisfactori” el balanç de la temporada de platges 2020, entre l’1 de juny i el 15 de setembre, malgrat el temporal Glòria i la COVID-19. En relació amb l’assistència sanitària, s’han atés 2.835 persones, un 8 % menys que en 2019. Tot i això, han augmentat els rescats a banyistes, 62 enguany davant els 49 de la temporada de 2019, i les assistències per reaccions per contacte de medusa, passant de 622 al 2019 fins a 1.080 al 2020. En qüestió d’accessibilitat, s’ha acompanyat en el bany 2.600 usuaris amb discapacitat. Quant a la Platja Can de Pinedo, “tot i la limitació d’aforament i mesures de distanciament social”, a finals d’agost s’han comptabilitzat 15.742 gossos, superant la xifra de 14.157 de l’any passat. L’edil ha anunciat que “estem valorant la seua ampliació” i també “s’està treballant per regular l’ús del tabac a la platja”.

La temporada de platges de 2020 ha estat “marcada per dos esdeveniments rellevants”, segons ha puntualitzat el regidor Giuseppe Grezzi. En primer lloc, el temporal Glòria, al mes de gener, “que va colpejar fortament la nostra costa i va produir danys de molta consideració, alguns d’ells irreparables, com la regressió de platges, sobretot de les platges del sud, que són les platges naturals i protegides de la nostra ciutat”. En segon lloc, la irrupció de la COVID-19, al mes de març, i l’Estat d’Alarma, “que va paralitzar totes les actuacions i va fer canviar les mesures per començar la temporada per tal de prevenir la propagació de la pandèmia”. En eixe sentit, l’edil s’ha referit a l’adopció de “mesures de contingència excepcionals” des del servici de Platges en coordinació amb altres servicis municipals “amb tot un desplegament d’informació, de personal addicional per poder atendre totes les necessitats, cartelleria especial, més personal de Policia”, a més “de tot un sistema de separació entre els usuaris i usuàries de la platja i totes les tasques de neteja, desinfecció, informació i salvament”.

Així, “malgrat totes les dificultats i aquesta situació excepcional, tot l’equip dels diferents servicis municipals implicats van possibilitar que les platges de València estigueren enllestides per a l’inici de la temporada l’1 de juny” i, “una volta acabada la temporada, podem dir que el balanç és molt positiu durant tot l’estiu, la gestió ha estat plenament satisfactòria”. En relació amb l’assistència sanitària, s’han atés 2.835 persones, un 8 % menys que en 2019, quan en van ser 3.085. Tot i això, han augmentat els rescats a banyistes: 62 enguany davant els 49 de la temporada de 2019. El nombre d’evacuacions a hospitals “és pràcticament el mateix d’una temporada a una altra”. Ara bé, respecte de l’assistència per patologies s’han incrementat les ocasionades per reaccions al·lèrgiques per contacte de medusa, passant de 622 al 2019 fins a 1.080 al 2020, això és, “més d’un terç de les assistències”.

En qüestió d’accessibilitat, s’ha assistit en el bany 2.600 persones amb diversos tipus de discapacitat fins al 13 de setembre: 1.712 al Cabanyal, 661 a la Malva-rosa i 182 a Pinedo. “Atenent les distintes normatives relacionades amb la COVID-19, enguany s’ha hagut de limitar l’aforament dels punts accessibles i s’ha hagut d’adoptar mesures especials de protecció per a la prestació del servici” per part de Creu Roja. D’altra banda, quant a la Platja Can de Pinedo, “es confirma l’èxit i l’acceptació de la iniciativa, atés que, tot i que en l’àrea hi havia limitació d’aforament i mesures de distanciament social, a finals d’agost ja s’havien comptabilitzat un total de 15.742 gossos —3.204 en juny, 5.921 en juliol i 6.617 en agost—, superant la xifra de l’any passat, quan es van comptabilitzar 14.157, inclòs el mes de setembre”. De fet, Grezzi ha anunciat que “estem valorant la seua ampliació, perquè estem rebent peticions demanant-ho”, de manera que “anem a estudiar les circumstàncies, la possibilitat”.

El regidor també ha informat de la jornada de recollida de 10.000 puntes de cigarret per part de la concessionària Mar y Sombra al mes de juliol i ha avançat que “s’està treballant per vore com regulem l’ús del tabac i fumar a la platja”. Pel que fa a la qualificació de l’aigua del bany, “és excel·lent en totes les platges”. El percentatge de compliment de la presència de socorristes i patrulla policial ha estat del 100 %, així com la publicació dels resultats de l’anàlisi de l’aigua al web de l’Ajuntament i les xarxes socials municipals.

L’edil ha conclòs que “la majoria d’incidències registrades aquesta temporada han estat derivades del temporal Glòria”, la qual cosa demostra que “a València les coses han funcionat des que es va posar en marxa l’1 de juny sense incidències rellevants pel tema de mantenir les distàncies i el tema de prevenció de la COVID-19”. En definitiva, “com a ciutat podem estar contents que no hem tingut missatges negatius en eixe sentit i eixe és un missatge important com a ciutat que, a més, estem treballant intensament en la prevenció de la pandèmia i ens dona resultats que estem quasi els últims en nombre de contagis”.

Left Side Content
Right Side Content

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − catorze =

bombers
CCCC
Valencia activa