25n
25N
25N

Balanç positiu de la Mostra de Pesca Artesanal Mediterrània

Balanç positiu de la Mostra de Pesca Artesanal Mediterrània
12/02/2018 -

Aquest diumenge en el mercat agroalimentari de L’Horta a la Plaça s’ha posat fi a la Primera Mostreta de Pesca Artesanal Mediterrània, organitzada des de la regidoria d’Agricultura i Horta en col·laboració amb la càtedra Terra Ciutadana de la UPV. La regidora d’Agricultura i Horta, Consol Castillo, ha fet un balanç positiu hui de la “completa i intensa” setmana de promoció de la pesca artesanal a València duta a terme en els últims dies.

“La nostra ciutat compta amb una sèrie d’espais únics de pesca artesanal i activitats aqüícoles tradicionals. I és que a València tenim la sort d’albergar l’única comunitat de pescadors professionals en un llac d’aigua dolça de l’Estat espanyol, existent al Palmar, així com una confraria de pescadors artesanals, en el Port de València, una associació de clotxiners, també al Port, i una Associació d’Angulers, al Perellonet. Tot un potencial que volem impulsar decididament des de la Regidoria”, ha afirmat Consol Castillo.

Ha sigut una setmana on ha tingut protagonisme un conjunt d’activitats destinat a apropar la pesca de proximitat a la ciutadania i a generar un diàleg entre pescadors artesanals de diferents punts del nostre mar. Tallers de cuina, mostres i conferències han permés a estudiants, consumidors i el públic en general conéixer el paper dels pescadors artesanals en la conservació dels nostres ecosistemes marins.

La regidora Castillo ha explicat que “la generació d’ocupació i d’economia local, així com el manteniment de la nostra cultura i gastronomia mediterrànies són elements fonamentals que volem dinamitzar amb aquestes accions. La pesca artesanal i les activitats aqüícoles tradicionals de la nostra ciutat representen models d’economia sostenible, amb un baix impacte ambiental, generadores d’economia local i alt valor afegit en termes socials i culturals. En definitiva, activitats econòmiques que contribueixen a un model de ciutat diferenciat en el que creiem profundament el govern municipal de Joan Ribó”.

La Mostreta ha tancat les activitats amb l’edició de L’Horta a la Plaça d’aquest diumenge, en la qual els pescadors i aqüicultors de la ciutat han mostrat a la ciutadania les seues arts, cultura i productes de qualitat gastronòmica, social i ambiental.

Cal recordar que en el marc d’aquesta setmana Castillo ha mantingut una trobada amb una representació de pescadors francesos de les regions de la Bretanya i Marsella, i amb representants de la Comunitat de Pescadors del Palmar amb l’objectiu de potenciar les llotges municipals de la ciutat a més d’intercanviar experiències i estudiar altres models que puguen ser profitosos per la ciutat de València.

“Promocionar les pesques artesanals de la nostra ciutat és condició necessària per a treure-les de la invisibilitat, donant a conéixer els seus valors culturals i mediambientals, diferenciant-la d’altres produccions pesqueres, contribuint així a la seua valorització social i econòmica”, ha conclòs Castillo.

TREBALL CONJUNT ENTRE EL PALMAR I GANDIA

En aquesta setmana s’han realitzat també visites a les dues Llotges de peix València i a la Llotja de Gandia per part dels estudiants de la UPV, dins del marc del “Grup d’Acció Local de Pesca” (GALP) Gandia-El Palmar. Això ha servit per a tractar temes que preocupen a la comunitat pesquera de les dues poblacions.

Finalment, per la seua banda, el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha dit que “la pesca de l’Albufera, fa temps abundant en anguiles i llobarros, és un indicador biològic de qualitat ambiental. Si bé és cert que en els últims anys s’observa una certa recuperació del sistema a escala ecològica, cal remarcar que perquè l’Albufera recupere les seues aigües cristal·lines i molt abundants en espècies piscícoles d’enorme interés comercial, necessitem una assignació anual d’aigua del riu Xúquer a l’Albufera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − quatre =