25n
25N
25N

Balanç de la pandèmia: 14.000 sancions, 21 detencions i augment de conflictes veïnals

Cano anuncia la posada en marxa d’un espai de mediació online per a la resolució de conflictes veïnals

Balanç de la pandèmia: 14.000 sancions, 21 detencions i augment de conflictes veïnals
30/06/2020 -

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha informat, en roda de premsa, de les actuacions realitzades a la ciutat de València durant l’estat d’alarma decretat a causa de la pandèmia de la Covid-19. “València estava preparada per a afrontar crisis econòmiques o climatològiques, però no per a una pandèmia d’aquestes característiques”. Així i tot, Cano ha fet un balanç positiu perquè “hem sabut com reaccionar”.

“Després de decretar-se l’estat d’alarma, activàrem el Pla Territorial d’Emergències de València“, ha explicat el regidor de Protecció Ciutadana. En aquest punt ha volgut ressaltar el treball que s’ha fet des de CECOPAL, ja que no sols “han actuat com a centre de coordinació amb la delegació de Govern, sinó que han sigut presents en els cinc centres de serveis socials coordinant els protocols sanitaris i encapsulant-los per a evitar contagis”.

Respecte a la seguretat ciutadana, Aarón Cano ha detallat que, des del 15 de març fins al 21 de juny, a la ciutat de València s’han realitzat 2.490 controls de trànsit, i s’han registrat 9 amenaces a autoritats, 44 actes per desobediència, 305 actes a locals i 14.011 denúncies, sobretot, per no respectar les limitacions de mobilitat. Així mateix, s’han produït 21 detencions per infracció de l’estat d’alarma.

“Per a una població de 800.000 persones, les dades no són molt alarmants. Si bé és cert que el major nombre de sancions es van realitzar des de mitjan març fins a mitjan abril, he de reconéixer el bon comportament de la població valenciana, també durant la nit de Sant Joan”.

A més, no sols s’ha notificat un repunt dels casos de violència de gènere, “que estem estudiant”, sinó que s’han augmentat en un 70% els conflictes veïnals, majoritàriament, per molèsties de sorolls. Cano ha explicat que ja s’està treballant en la posada en marxa d’un espai de mediació policial online per a la resolució de conflictes veïnals en la major brevetat possible.

Finalment, Cano ha volgut agrair la implicació de tota la plantilla de Protecció Ciutadana, Policia Local, Bombers i les persones voluntàries de Protecció Civil perquè, en cas contrari, “no hauríem pogut realitzar totes les actuacions sanitàries, de serveis socials i de seguretat”. Finalment, ha informat que s’han entregat més de 100.000 equips de protecció individual a la Policia Local de València, i que “rebrem 435.000 euros per a proveir al cos de la Policia Local de més equips de protecció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

CCCC
torrent