25n
25N
25N

Sant Joan acaba amb un 14% menys de cendres, una mica més de residus i més col·laboració ciutadana

Sant Joan acaba amb un 14% menys de cendres, una mica més de residus i més col·laboració ciutadana
24/06/2019 -

La ‘Nit de Sant Joan’ s’ha saldat a València i la seua àrea metropolitana amb una reducció del 14 per cent de la quantitat de cendres recollides, un lleuger increment dels residus acumulats i un augment de la col·laboració ciutadana en haver fet un ús correcte de forma majoritària de les bosses distribuïdes per l’Ajuntament durant les hores prèvies a les celebracions.

A més, el consistori ha destacat en un comunicat que a les nou del matí totes les platges de la ciutat presentaven el seu aspecte habitual gràcies als treballs de neteja i recollida de residus.

Una vegada conclosos els treballs principals de neteja i recollida de residus a les platges de València per a recuperar la seua imatge i el seu servei habituals, l’Ajuntament ha comptabilitzat que enguany els quilos de cendres recollits arriben, segons les primeres estimacions, fins als 32.060, més de cinc tones per davall de la quantitat real recollida l’any passat.

Aquestes dades són així, segons el consistori, gràcies a la “conscienciació ciutadana” per a respectar les platges de l’entorn del Parc Natural de l’Albufera, on no estan permeses les fogueres i cada any es registra una reducció d’aquestes. Enguany aqueixa disminució ha sigut “notable” en aquesta zona, en passar de les més de deu tones de cendres de l’any passat a les poc més de dos enguany. Per part seua, a les platges urbanes les fogueres han deixat 30.000 quilos de cendres, per les 27.440 de 2018.

‘ARA POTS’

Quant a la recollida de residus, enguany ha destacat l’augment de la col·laboració ciutadana. D’una banda, s’han recollit al voltant de 6.400 envasos amb què la gent ha contribuït a la campanya ‘Ara Pots’ de reciclatge d’envasos a les platges urbanes de la ciutat (s’han repartit 2.500 tiquets per al sorteig d’una bici). D’aquesta forma la gent ha respost al lliurament de bosses de reciclatge per part del consistori.

Enguany s’ha recollit 29 tones de residus sòlids aproximadament, segons l’estimació realitzada, un 3,9 per cent més que l’any passat. La major part dels residus s’han recollit a les platges urbanes (prop de 24.000 quilos), mentre que en les del sud s’estima una lleugera reducció respecte a l’any passat (5,2 tones), pels prop de 5.000 quilos recollits en les últimes hores.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha agraït el treball de tot el personal municipal, de diversos serveis, durant el dia d’ahir i el de hui. “Hi ha hagut un treball de coordinació eficient entre els diferents serveis municipals per a possibilitar que es restablira de forma ràpida i eficaç l’ús normal de les platges i del passeig marítim a primera hora del matí”, ha emfatitzat.

També ha posat en valor el paper de tots els veïns que han col·laborat seguint les recomanacions indicades per l’Ajuntament. “És molt important l’avanç quasi definitiu que estem aconseguint entre totes i tots per a acabar amb les fogueres en un entorn protegit, com és el de l’Albufera, i també és molt destacable que cada vegada la gent estiga més conscienciada i col·labore més activament recollint els residus que generen durant les celebracions”, ha explicat.

El dispositiu iniciat a les quatre de la matinada per a netejar totes les platges de la ciutat ha conclòs a les nou del matí. Han intervingut 226 treballadors i treballadores municipals, sumant-se així a tots els que des d’aquest mateix diumenge van participar en el repartiment de bosses i de llenya i en la neteja del passeig marítim. A tots ells se sumaran altres 34 operaris, amb tres màquines per a netejar la zona d’arena i un camió recol·lector per a platges de caixa oberta que participaran en les tasques de repàs durant la jornada d’aquest dimarts.

Tot l’operatiu de neteja urbana i gestió de residus sòlids ha comptat amb un pressupost total de més de 38.000 euros.

CELEBRACIONS EN ÀREA URBANA

Quant a les celebracions organitzades per comissions falleres i associacions veïnals en els dos últims caps de setmana, per a les quals es van repartir 77 contenidors metàl·lics per a la recollida de cendres, s’estima que s’han recollit al voltant de 6.000 quilos.

A més, s’ha inspeccionat desenes de celebracions realitzades per tot el nucli urbà, han destacat des de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 2 =