caixa popular

Gran èxit de la Mostra Viva amb més de 10.000 persones

El festival ha mostrat la diversitat, riquesa i proximitat cultural del Mediterrani a través de 350 artistes i creadors

Gran èxit de la Mostra Viva amb més de 10.000 persones
16/10/2017 -

Entorn de deu mil persones han participat durant els últims deu dies en les activitats del Festival Mostra Viva del Mediterrani (MVM), que este diumenge tancava la seua edició de major èxit amb les seues últimes activitats.

Més de 350 artistes i creadors i un centenar de tècnics han participat i col·laborat en aquesta trobada cultural dirigida a mostrar la realitat cultural dels països del Mediterrani, influències, connexions, sinergies i identitat propera entre ambdues ribes i, sobretot, la seua proximitat cultural, ètnica i social.

Aquesta interconnexió i proximitat cultural s’ha realitzat a través de debats, actuacions musicals, projeccions cinematogràfiques, exposicions, tallers, representacions teatrals i de circ, narracions orals, lectures poètiques o tallers didàctics que han servit per a mostrar la diversitat i proximitat cultural de la vintena de països participants.

Per a l’organització de MVM, aquesta edició ha suposat un vertader punt d’inflexió, no solament pel nivell de participants i participació sinó sobretot pel seguiment realitzat per la societat valenciana que ha tornat a descobrir el molt que ens uneix en l’àmbit riberenc en un moment de conflictes i situacions complicades en els països del Sud.

L’organització de MVM vol destacar no solament la important implicació institucional en l’edició d’enguany i el seu compromís amb ell i la cultura mediterrània, sinó sobretot la consciència i implicació de la mateixa societat valenciana en el Festival, com així ha quedat palés amb la seua participació en les vuitanta projeccions cinematogràfiques realitzades en les seues respectives seccions i la participació en les més de trenta activitats culturals celebrades en la seua desena de seus. Sense oblidar que ha sigut epicentre de debat i reflexió entorn de les realitats culturals dels països participants.

Mostra Viva anima a la societat valenciana a continuar col·laborant amb aquest projecte consolidat com a plataforma universal de debat i trobada cultural i que recupera l’esperit iniciat en els anys vuitanta, avui més que necessari per a la situació geopolítica i social. Més encara quan el Festival està consolidat com a plataforma i finestra des de la qual observar i conéixer la diversitat i proximitat cultural a través d’una perspectiva contemporània.

El Festival acomiadava ahir la seua edició de 2017 amb dues noves activitats públiques que van comptar amb una gran participació popular: el tancament del cicle de circ en els Jardins del Palau de la Música, o l’actuació de la Banda “Música Jove” de Benimaclet-València, sota la direcció d’Enrique Barrachina. La formació guanyava recentment el Primer Premi i l’Esment d’Honor en el 41 Certamen de la Diputació de València en la seua secció quarta. Va oferir un vibrant concert en La Nau de la Universitat de València amb un programa compost per música de cinema.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + dotze =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris