25n
25N
25N

El Consell ha promogut tres lleis i ha atés prop de 5.000 iniciatives parlamentàries en el primer semestre de legislatura

El Consell ha promogut tres lleis i ha atés prop de 5.000 iniciatives parlamentàries en el primer semestre de legislatura
31/01/2020 -

El Consell ha promogut la tramitació en Les Corts de tres lleis i ha atés un total de 4.918 iniciatives parlamentàries en el primer semestre de la legislatura.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha explicat, en la roda posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, que, en total, s’han registrat 6.445 iniciatives de control parlamentari de l’acció del govern, de les quals s’han atés, fins al moment, prop de 5.000.

Així es desprén de l’Informe de l’activitat parlamentària en el primer període de sessions de la X Legislatura, del qual ha donat compte el Ple del Consell, entre altres assumptes.

Durant la seua intervenció, Oltra ha posat l’accent en “la iniciativa parlamentària del Consell” en els primers sis mesos de govern, en els quals ha promogut els textos normatius de la Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat i la Llei de Pressupostos per a 2020.

Així mateix, el Consell ha remés a les Corts el projecte de Llei del Joc, pendent de tramitació parlamentària.

A més, Les Corts ha tramitat dos textos promoguts pels grups parlamentaris per a la modificació de dues lleis: la Llei 14/2010 d’Espectacles Públics i la Llei 9/2010 de designació de senadors i senadores en representació de la Comunitat Valenciana.

En aquesta activitat parlamentària mereix “un esment especial”, segons la vicepresidenta, la proposició de llei de modificació de la disposició addicional segona de la Constitució Espanyola “per a la reintegració efectiva del dret civil valencià, presentada conjuntament pels grups parlamentaris Socialista, Popular, Compromís i Unides Podem”, que es troba pendent de debat en el ple de les Corts per a remetre a les Corts Generals.

Control a l’acció de govern

D’altra banda, la Direcció General de Relacions amb Les Corts de Presidència ha registrat un total de 6.445 iniciatives de control parlamentari de l’acció del govern.

Durant el primer període de sessions, el Consell ha atés 4.918 requeriments. D’aquests, 2.859 eren sol·licituds de documentació i 1.936, preguntes parlamentàries que s’han respost per escrit.

A més, en total, els membres del Govern valencià han atés 123 requeriments dels grups parlamentaris de les Corts.

Així, el president de la Generalitat ha respost a 20 preguntes d’interés general formulades pels síndics dels grups parlamentaris. Per part seua, els consellers i les conselleres han debatut 10 interpel·lacions; han comparegut en Les Corts en 13 ocasions i han contestat a 42 preguntes. En les comissions parlamentàries, es van realitzar 37 compareixences i es va contestar una pregunta oral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud