25n
25N
25N

Foios: ponts oberts per a continuar amb l'actual govern

La “sintonia”, “estabilitat” i progressisme que han marcat aquests quatre anys mantenen units Compromís, PSOE y Podem

Foios: ponts oberts per a continuar amb l'actual govern
13/06/2019 -

Tot apunta al fet que Foios continuarà en la senda que va començar fa quatre anys, amb un ajuntament gestionat per les tres esquerres municipals (Compromís, PSOE i Podem). Després de conéixer el resultat de les eleccions municipals de 2019, el municipi de l’Horta Nord ha tingut com a guanyador a l’alcalde en funcions, Sergi Ruiz, que malgrat no tindre majoria absoluta probablement revalidarà càrrec amb el suport dels seus dos socis, amb els quals, tots ells comparteixen, hi ha hagut molt “bona sintonia”.

Foios és un dels municipis en els quals Compromís ha aconseguit la majoria en aquestes eleccions locals. En concret, la formació liderada per l’alcalde en funcions, Sergi Ruiz, ha eixit de les urnes amb 5 escons i un 39% dels vots, mentre que en les anteriors va obtenir un 24,7% dels vots i 3 escons que, després d’un pacte de govern amb el PSOE i Volem Foios (ara Podem), li van donar la vara de comandament en aquesta legislatura.

“Sumar dos escons més és moltíssim perquè hem aconseguit un gran percentatge de vots que respon a la capacitat de liderar un govern molt estable”, considera el de Compromís, i afig que creu que “és un premi a la capacitat de gestió, sobretot perquè hem pogut traure al poble de la ruïna malgrat la greu situació econòmica que té”.

Així mateix, Ruiz és clar: “Volem mantenir el pacte de govern que hem tingut en aquests quatre anys, que és el que ha valorat la gent”. En aquest sentit, vol un escenari on hi haja “coalicions còmodes” amb una reestructuració d’àrees en la qual cada partit tinga un repartiment de competències d’acord amb els seus resultats, encara que matisa que “no es tracta de llevar pes a ningú”: “El que volem és negociar en funció del programa, els projectes i les polítiques d’aquests quatre anys, en els quals hem tingut molta sintonia entre els socis”. De moment, confirma que s’han reunit amb els socialistes i els membres de Podem i que hi ha voluntat de continuar amb el seu projecte.

Juanjo Civera, el líder socialista, també celebra el recollit en les urnes: un escó més, que en total són 3. “Estem contentes i contents perquè hem augmentat quasi un 10% el suport al nostre projecte gràcies a persones que ens han vist com una força seriosa i amb capacitat de governar”, considera, i explica que el motiu d’aquest increment “indubtablement” té a veure amb “el treball positiu en la legislatura amb àrees tan sensibles com els serveis municipals, educació, festes i cultura”, així com a la seua campanya fresca i renovada amb una llista solvent.

Civera coincideix amb Ruiz i assegura que mantenir el pacte a tres “seria una bona notícia” per la confiança, sintonia i autonomia que ha tingut cada formació de l’ajuntament. En aquest sentit, ressalta: “per part nostra, hi ha una bona predisposició a mantenir la línia de la legislatura en curs i continuar governant amb els nostres companys d’esquerres“. Assegura, així, que ja s’han mantingut reunions per a veure les línies de la pròxima legislatura.

La tercera pota recau en Podem, el líder municipal de la qual, Alejandro Micó, insisteix que vol el pacte del qual parlen els seus companys en aquesta legislatura, perquè “és el que ha valorat la gent en les urnes”. Malgrat haver perdut un escó i quedar-se amb un només, Micó defensa que és necessària una reflexió interna en el seu partit però té bones sensacions perquè “ha crescut l’espai progressista a Foios” amb dos escons més, idea que comparteix Civera. “Hem sigut útils per al poble”, reivindica.

A més, el regidor d’Igualtat i Dona en funcions recorda que en la campanya ja van plantejar que si Podem aconseguia la majoria absoluta, hagueren oferit un mateix pacte a Compromís i PSOE “perquè el que funciona ha de repetir-se”. Afirma que dissabte que ve donaran el seu vot a la candidatura de Sergi Ruiz a l’alcaldia, encara que indica que de moment el seu partit debat quina posició tindre en el pròxim govern, si seguir dins de l’equip o quedar-se en un espai extern de lleialtat perquè el govern siga “més progressista” i avanç en aquesta direcció. “En aquests quatre anys no hi ha hagut oposició, per la qual cosa creiem que potser seríem útils en aquesta posició, però hem de decidir-ho encara. El que és clar és que mai impedirem un govern de progrés a Foios“, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

Informacion coronavirus