25n
25N
25N

L'ecoparc de Massamagrell rep més de 9 mil entrades i genera 1.799.339 quilos de residus en 2020

Malgrat ser un bon registre, les entrades han disminuït respecte a anys anteriors amb motiu de la pandèmia

L'ecoparc de Massamagrell rep més de 9 mil entrades i genera 1.799.339 quilos de residus en 2020
05/02/2021 -

Els usuaris de la xarxa d’ecoparcs fixos de l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) han depositat durant l’any 2020 un total de 68.924 tones de residus en les 20 instal·lacions distribuïdes al llarg de l’àrea metropolitana de València. Malgrat ser una quantitat molt important, és un 8,05% menys que la del 2019, quan es va arribar a les 74.956 tones de residus, la xifra més alta que s’ha registrat en els últims cinc anys.

Els efectes de la pandèmia de la Covid-19 i la disminució de l’activitat econòmica s’han deixat sentir en la generació de residus. També ha influït el fet que la majoria dels ecoparcs fixos van estar tancats durant les setmanes més dures del confinament, entre el 16 de març i el 4 de maig. Solament van obrir els fonamentals per al manteniment de l’activitat de les empreses.

Pel que respecta a l’ecoparc de Massamagrell, en 2020 es van rebre un total de 9.459 visites, una xifra molt desigual entre els mesos. Les entrades al març van ser 400 i a l’abril nul·les, ja que el ecoparc va haver de tancar. Al maig van ascendir a 700, i el pic més alt va ser en els mesos de juny i juliol, en els quals es van superar les 1.000 visites. La resta de mesos, les xifres es van mantindre entre 800 i 900 visites.

“El nostre ecoparc ha acumulat un total d’1.799.339 quilos de residus. Són bones dades, però entenem que la pandèmia ha tingut molt a veure i que en altres circumstàncies haurien sigut molt millors. Per contra, l’ecoparc mòbil, que s’instal·la a Massamagrell cada mes, no ha notat aquest efecte, i en conjunt amb la resta d’ecoparcs mòbils de l’àrea metropolitana de València, s’han incrementat les seues entrades”, comenta l’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez.

Massamagrell és un dels municipis que més facilitats aporta als seus veïns i veïnes per al reciclatge. Compta amb un ecoparc fix situat en el Polígon Bobalar, l’ecoparc mòbil s’instal·la durant 3 dies cada mes al costat de l’estació del metro, i també es compta amb un servei de recollida d’andròmines una vegada a la setmana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 19 =