25n
25N
25N

L'Ajuntament multiplica per 6 les contractacions públiques realitzades en 2014

Luisa Notario ha destacat el treball “d’un servici de contractació més modern i més eficient”

L'Ajuntament multiplica per 6 les contractacions públiques realitzades en 2014
03/02/2020 -

L’Ajuntament ha registrat un augment en la tramitació de contractes públics d’un 531,91% des de l’any 2014. Concretament, durant 2019 ha tramitat un total de 297 d’estos expedients, el que suposa un increment d’un 58,82% respecte a la dada de l’any anterior i d’un 531,91% des de 2014. El total de contractes adjudicats han sumat un import de 61 656 547,26 euros. Pel que fa al tipus de contractes tramitats, els més nombrosos han sigut els de servicis, amb 117 expedients, seguits pels d’obra amb 92 i els de subministraments amb 56. D’altra banda, el termini de tots estos processos de contractació s’ha rebaixat en 154 dies de mitjana en el cas dels contractes d’obres, 53 dies en els de servicis i 31 dies en els de subministraments.

La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha presentat hui el Balanç de la Contractació Municipal gestionat en 2019, i ha celebrat “l’augment registrat en la tramitació d’expedients des de l’arribada del Govern de la Nau, perquè demostra una vegada més que som un govern eficient, que gestiona amb responsabilitat i racionalitat els recursos públics de tots els valencians i valencianes i ho evidenciem amb dades i fets”.

Luisa Notario ha recordat que la contractació pública és un dels principals motors de l’economia espanyola, que representa entre el 10% i el 20% del PIB, i argumenta que “és un element clau per incrementar la productivitat del país”. En este sentit ha assegurat que les administracions públiques tenen “la responsabilitat de dissenyar uns processos de licitació que siguen oberts, transparents, que faciliten la competència entre els licitadors, però també que siguen àgils i que redunden en una optimització dels fons públics i un servici públic de major qualitat i quantitat”.

Per esta raó ha explicat que l’objectiu principal del passat mandat, en matèria de contractació, “va ser la posada en marxa d’una sèrie de mesures encaminades a reformar i modernitzar el servici de contractació a través de l’estandardització dels processos i la formació del personal propi del servici i d’altres servicis per tal d’aconseguir una major eficiència”.

“A més –ha continuat la regidora– l’Ajuntament ha desenvolupat la licitació electrònica així com els nous models de plecs de clàusules administratives particulars per a contractes d’obres, servicis i subministraments (entre altres servicis) que ha redundat en un major volum d’expedients tramitats així com en un augment en el percentatge d’execució del pressupost”.

En donar compte de l’evolució del nombre d’expedients tramitats, dels 47 de 2014 fins als esmentats 297 de 2019, Luisa Notario ha detallat que a mes dels expedients de contractes de servicis (117), dels d’obra (92) i dels de subministraments (56), hi ha altres tipus de contractes que han sumat un total de 32 expedients.

Respecte a l’import de les adjudicacions en funció del tipus d’expedient ha detallat que els que més han crescut han sigut els contractes de servicis, que han suposat un total de
33 291 959,43 euros. Els 92 contractes d’obres sumen un total de 20 575 180,32 euros, que si comparem amb els 8 contractes licitats en 2014 per un total de 4 492 172,85 euros suposen un increment del 358,022% en funció de l’import. Per últim, els 56 contractes de subministraments amb un total de
7 748 707,51 euros.

Finalment, la regidora ha ressaltat que esta «millora en l’eficiència en el procés de contractació» s’ha reflectit especialment «en una important abaixada de la mitjana de dies que transcorre des de l’inici de l’expedient, fins a la publicació de la convocatòria». I en agrair el treball desenvolupat pel Servici de Contractació, ha reiterat que l’increment del nombre d’expedients tramitats evidencia que l’Ajuntament aposta per l’obra pública i dinamitza l’economia de la ciutat». «El que tractem és acurtar els terminis i d’eixamenara, gestionar més contractes», ha conclós.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 9 =