3 anys del Botànic amb un clar horitzó de prosperitat

Guardar

XPuig_MOltra_3anysGob1
XPuig_MOltra_3anysGob1

La Vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra ha assenyalat que el treball del Consell va començar en 2015 amb l'atenció de les emergències més urgents i l'impuls d'iniciatives com la sanitat universal, l'engegada del programa XarxaLlibres o el pagament al dia de les ajudes a la dependència, per a així aconseguir 2016 i escometre "canvis estructurals".

"Compensem el copagament farmacèutic, eliminem el copagament social en els centres diürns i comencem a construir aqueixa societat moderna, amable i amb lideratge", ha argumentat Oltra, qui ha afegit que, en aqueix mateix any, es va aconseguir "dignificar escoles, ambulatoris i hospitals" i l'impuls dels sectors productius i les pimes.

La vicepresidenta s'ha referit després a 2017 com l'any "dels grans pactes", com el signat contra la violència de gènere i masclista "que va implicar a 63 entitats" i el de salut mental, que va servir per a "fomentar l'atenció integral de les persones amb malalties mentals i la seua integració".

Oltra ha destacat a més "dos grans moments" de 2018, com són la reversió del servei públic de l'hospital de la Ribera i l'acolliment de la flotilla de l'Aquarius, que van convertir a València en l'epicentre que demostrava "que altres polítiques eren possibles".

A més, Oltra ha explicat que en aquest temps s'han aprovat un total de 49 lleis o modificacions legislatives, sense tenir en compte les de pressupostos. Així, Oltra ha destacat la necessitat d'impulsar "lleis que transformen comunitats", al mateix temps que les ha considerat necessàries per a "donar seguretat normativa i blindar els canvis importants i significatius".

Un balanç de l'Acord del Botànic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha incidit en la "superació de la pobresa i l'exclusió", mitjançant l'engegada d'instruments com la renda garantida de ciutadania. "Tot açò està fent una societat més cohesionada", ha assegurat

Durant la seua intervenció, el president ha al·ludit a la bona evolució de tots els indicadors econòmics des de l'inici de la legislatura i ha assenyalat que, en arribar a la Generalitat, "el problema fonamental estava radicat en l'exclusió social i la falta d'ocupació".

Així, el president ha recordat que a l'inici de la legislatura es partia d'"un moment en el qual la Comunitat Valenciana havia arribat als seus mínims històrics quant a reputació", amb una situació econòmica "molt negativa" i unes institucions que patien la "falta de credibilitat".

No obstant això, segons ha declarat Puig, s'ha aconseguit passar "del paradigma de l'especulació al paradigma de la innovació", així com "de la Generalitat de la corrupció a la Generalitat de l'acolliment i l'hospitalitat".

Tot açò, ha prosseguit el president, ha sigut possible gràcies a l'esforç d'una societat organitzada que, ha explicat "cada dia fa possible un futur de prosperitat social".

En aquest sentit, ha manifestat que els valors de la societat valenciana són "cada vegada més oberts i progressistes". "Són valors que tenen a veure amb la construcció d'una societat més humana", ha defensat Puig, qui ha recordat que en casos com el del vaixell Aquarius s'ha demostrat que la valenciana és una societat "que creu en la solidaritat".

Així mateix, Puig ha afirmat que el projecte del Consell té "la necessitat de tenir continuïtat" més enllà d'aquesta legislatura, i ha advocat per treballar per resoldre qüestions com la infranançament i la infrainversió.. Per açò, Puig ha apostat per una "lleialtat reivindicativa d'anada i volta" amb l'actual Govern central.

Destacats