25n
25N
25N

El Besamans va congregar a 30.000 devots durant 19 hores, fins a les dues de la matinada

El Besamans va congregar a 30.000 devots durant 19 hores, fins a les dues de la matinada
23/05/2019 -

El tradicional Besamans a la Verge dels Desemparats ha conclòs a les 2.05 hores d’aquest dijous després de 19 hores de pas ininterromput de milers de devots davant la patrona de València, des que la Basílica obrira les seues portes a les set del matí del dimecres. L’organització estima la participació en aproximadament 30.000 persones.

La plaça de la Verge va estar plena des de l’obertura, al llarg de les files en zig zag habilitades amb tanques per l’Ajuntament de València. Voluntaris de Creu Roja van atendre diversos casos de lipotimia com a conseqüència de les altes temperatures, encara que sense incidents de gravetat, detalla l’Arquebisbat en un comunicat.

La jornada va transcórrer amb “silenci, respecte, recolliment i lliurament total”, amb famílies, alumnes de col·legis, ancians, malalts, discapacitats i persones amb carros de bebés. Van entrar per un accés preferent, enguany per la porta del carrer de la Llenya, que dóna a la Plaça de la Almoina.

En el Besamans van participar les Falleres Majors de València 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal, així com representants polítics, de la Junta Central Vicentina i de la Junta Central Fallera (JCF). El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, es va acostar a la vesprada per a resar davant la Verge dels Desemparats.

Els últims a passar van ser la cambrera de la Geperudeta, Mª Dolores Alfonso; el president de la Archicofradía de la Verge, Manuel López Pellicer, i el de la Germanor de Seguidors de la Verge, José Luis Albiach.

L’Escolania de la Verge dels Desemparats va instal·lar en l’exterior de la Basílica una taula informativa per a donar a conéixer la seua oferta acadèmica i musical a les famílies interessades. Paral·lelament, els propis escolanes van acudir per torns a la plaça de la Verge i van cantar davant la Geperudeta.

La Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desemparats (Maides), dedicada a l’atenció de persones amb malaltia mental greu i en risc d’exclusió social, va rebre donatius i també va instal·lar una taula informativa per a donar a conéixer la seua labor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =