Paterna concedeix 1.279 ajudes socials i realitza més de 20.000 assistències durant l'Estat l'Alarma

Des que es va decretar l'estat d'alarma el passat 14 de març, l'Àrea d'Inclusió Social ha rebut gairebé 7.000 consultes i s'han realitzat unes 8.000 crides de seguiment, control i detecció de necessitats

Guardar

Servicios Sociales Paterna
Servicios Sociales Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha destinat 872.560 euros a ajudes socials des que s'iniciés la crisi sanitària de la COVID-19 per a atendre famílies vulnerables i/o en situacions precàries.

Així ho ha detallat la regidora d'Inclusió Social, Isabel Segura, qui ha explicat que "des de l'equip de govern socialista decidim reforçar l'estructura del departament i els recursos econòmics per a poder atendre a tots els paterners i paterneres que, a causa de l'especial situació derivada del coronavirus, han necessitat ajuda per a poder fer front a la nova realitat, així com a aquells que ja eren atesos pels nostres serveis".

Segons les dades recollides per l'Àrea d'Inclusió Social, des que s'iniciés l'Estat d'Alarma el passat 14 de març, s'han dut a terme més de 20.000 assistències, entre les quals es troben crides rebudes per a atendre dubtes i sol·licitar ajudes, anomenades de control i seguiment per a detectar possibles necessitats, repartiments de lots d'aliments en els barris més vulnerables de la ciutat, lliurament de material escolar per a nens i nenes en situació precària o repartiment de bolquers i llet de lactància a famílies amb bebés.

A més, s'han concedit 1.279 ajudes econòmiques directes per a pal·liar situacions d'urgència, modificant partides pressupostàries a fi d'enfortir els recursos per als veïns i veïnes del municipi.

En aquesta línia, Segura ha afirmat que "s'ha realitzat un esforç immens per part de treballadors de l'àrea d'Inclusió Social així com de l'empresa municipal GESPA perquè a Paterna ningú es quede enrere, tractant d'abastar les necessitats econòmiques, psicològiques i assistència de tots els paterners i paterneres que ho han necessitat".

Un dels col·lectius al qual s'ha prestat especial atenció per la seua especial vulnerabilitat ha estat al dels menors. A més de les ajudes directes a famílies i el repartiment d'aliments, se'ls ha proporcionat material escolar, targetes SIM, en col·laboració amb Jovesolides, per a permetre que continuaren la seua formació online, atenció psicològica directa i seguiment exhaustiu dels gairebé 1.000 als quals l'àrea para esment habitualment, a més dels quals es troben en centres de menors.

Així mateix, s'ha reforçat el seguiment i el suport per a dones víctimes de violència de gènere, i, també, l'Ajuntament s'ha unit a la campanya Màscara 19 en les farmàcies de Paterna per a la detecció de possibles casos.

També, l'àrea d'Inclusió Social ha creat perfils propis en xarxes socials (Paterna Inclusiva) per a informar, conscienciar i sensibilitzar respecte a la igualtat i a la inclusió com a eines per a una societat més solidària.

D'altra banda, entitats com AFEMPES, Fundació Secretariat Gitano, Càritas la Coma, Jovesólides, Càritas Sant Pere, Créixer en la Coma, Creu Roja, o les regidories de Sanitat i d'Educació, han col·laborat en el trasllat de necessitats especials per a així dur a terme accions i mesures coordinades.

La titular d'Inclusió Social, Isabel Segura, ha anunciat, a més, que "es mantindrà la nova organització del personal de serveis socials, i estem estudiant possibles noves contractacions per a impulsar qüestions summament importants com és la dependència o les ajudes urgents. En aquest sentit, hem establert una clàusula amb les entitats amb convenis per a continuar enfortint mecanismes de coordinació i de control per a poder pal·liar les necessitats imminents de les famílies paterneres davant situacions de catàstrofe o pandèmia com la viscuda".

Destacats