25n
25N
25N

Avalem Experiència de Labora beneficia a 123.478 persones desocupades majors de 30 anys

Avalem Experiència de Labora beneficia a 123.478 persones desocupades majors de 30 anys
06/01/2020 -

El Pla Avalem Experiència del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) ha beneficiat directament a 123.478 persones desocupades majors de 30 anys. Es tracta d’un programa integral de foment d’ocupació i formació de la Generalitat, finançat pel Fons Social Europeu, que va ser aprovat en 2017. Està destinat a les persones desocupades de 30 i 64 anys, que posa el focus en aquelles que porten més de 12 mesos sense trobar treball.

Un informe de situació d’aquest pla d’ocupació, realitzat a data de novembre de 2019, revela que, des de juny de 2017, s’han realitzat més d’1.915.000 accions d’inserció a persones desocupades majors de 30 anys: 1.546.280 persones han rebut assessorament individual per a la seua cerca d’ocupació, 267.214 han participat en sessions grupals d’orientació i 101.814 han realitzat un itinerari personalitzat segons les seues necessitats personals i el seu perfil professional.

El projecte s’articula entorn de quatre línies estratègiques d’actuació: el suport a la contractació, accions d’orientació en la cerca d’ocupació, l’actualització de la qualificació professional i el suport a l’emprenedoria, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

“En el Servei Valencià d’Ocupació i Formació som conscients que el col·lectiu de persones entre 30 i 64 anys, i especialment els aturats de llarga duració, es troba en situació de difícil inserció laboral. Per això, hem consensuat amb els agents socials un pla específic per a recolzar-los en la seua cerca d’ocupació”, ha assenyalat el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Les principals actuacions de Labora emmarcades en el Pla Avalem Experiència són els plans de foment del treball autònom, els programes d’ocupació per a persones desocupades de llarga duració majors de 45 anys, etc.

Labora subvenciona la contractació de persones desocupades a partir de 30 anys en entitats locals, per a realitzar labors de millora dels municipis. Gràcies a aquestes ajudes, 5.949 persones han sigut contractades.

Des de Labora es promociona la formació per a l’ocupació. Entre els programes formatius desenvolupats, destaquen la formació en línia a través de l’Aula Virtual de l’organisme (amb 21.861 persones usuàries), els cursos de formació professional per a aturats (amb 24.327 beneficiaris) i els tallers d’ocupació. En ells han participat 4.178 persones.

El Servei Valencià d’Ocupació també ha posat en marxa un programa d’ajudes per a la conversió a indefinit de contractes temporals de col·lectius vulnerables (que ha beneficiat a 644 aturats), així com subvencions a la contractació de persones en situació o risc d’exclusió social, persones desocupades de llarga duració i persones majors de 50 anys.

D’altra banda, 23.637 persones amb diversitat funcional s’han beneficiat de les subvencions salarials als centres especials d’ocupació. Nomdedéu ha recordat que, un dels grans reptes d’aquesta legislatura per al Consell, és “prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d’inserció”.

BALANÇ

Des del començament del programa Avalem Experiència, el juny de 2017, la desocupació en les persones de 30 a 64 anys ha descendit un 21,4% i l’ocupació ha crescut un 4,4% des de la implantació del Pla Avalem Experiència. L’atur registrat entre les persones de 30 o més anys ha caigut 8,94 punts i el nombre d’afiliacions a la Seguretat Social s’ha incrementat.

L’atur registrat en les persones de més de 30 anys baixa en 8,94 punts des de l’inici del Pla; per sexes, destaca el descens en els homes (-12,24 punts) i per edat, el major descens en el nombre de persones parades de més de 30 anys es registra en les persones entre 30-44 anys (-14,43%).

L’informe continua revelant l’existència d’una bretxa de gènere: en les dones de més de 30 anys el descens de l’atur se situa en -6,72%, sent el tram d’edat de 30-44 anys en què més baixa. En canvi, el tram d’edat de les dones a partir de 55 anys és l’únic en el qual no es produeix un descens de l’atur registrat, presentant un lleuger augment del 4,41%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 4 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent