25n
25N
25N

Només 419 dels 1.845 centres educatius de la Comunitat Valenciana han confinat algun grup des de l'inici del curs

En l’actualitat, romanen confinades 340 classes de 223 centres educatius

Només 419 dels 1.845 centres educatius de la Comunitat Valenciana han confinat algun grup des de l'inici del curs
15/10/2020 -

La Comunitat Valenciana va ser la primera comunitat autònoma a disposar d’un pla de contenció del virus per a la tornada a l’escola que, a més, es va consensuar amb tota la comunitat educativa. Així, tenint en compte que el risc zero no existeix, en la cinquena setmana de curs, les xifres demostren que les mesures establides no només han sigut encertades, sinó que estan contribuint a contenir l’expansió del virus.

De fet, dels 1.845 centres educatius que conformen el sistema educatiu valencià, tan sols 419 centres han hagut de confinar algun grup des de l’inici del curs escolar, la qual cosa suposa menys de la quarta part del total de centres. Unes dades que confirmen que, en l’actualitat, els col·legis, més que espais de contagis, són detectors de casos positius de coronavirus, gràcies a les mesures de seguretat, prevenció i protecció que es van establir des d’un principi.

Així, l’evolució per setmanes ha sigut la següent: en la primera setmana, es van confinar 32 classes de 12 centres; mentre que en la segona setmana de curs van ser 121 grups de 97 centres els que van detectar algun cas positiu de Covid-19. La tercera setmana va ser on més increment es va notificar amb 219 grups de 153 centres educatius i, en la quarta setmana, es van confinar 118 classes de 77 col·legis valencians.

Ara, des de la Conselleria d’Educació s’ha informat del balanç de la cinquena setmana del curs escolar en la qual han confinat 144 grups de 80 centres educatius. A aquesta xifra cal sumar-li els grups que romanen confinats d’altres setmanes – 196 classes de 143 col·legis -. Així mateix, s’han desconfinat 177 grups de 119 centres educatius. D’aquesta manera, el 99,3% dels grups d’alumnat dels diferents centres han finalitzat sense incidència la cinquena setmana del curs.

Per províncies, a València, dels 958 centres educatius sostinguts amb fons públics, tan sols 101 tenen alguna classe confinada; a Castelló, són 30 centres els que compten amb grups confinats dels 249 centres educatius; i, finalment, a la província d’Alacant, dels 638 centres, només 92 tenen grups confinats.

Protocol sanitari

El protocol sanitari que s’ha establit per a una tornada a l’escola la més segura possible i, per descomptat, per a garantir una màxima presencialitat consisteix, en primer lloc, en una reducció de la ràtio per aula i, per consegüent, un augment del professorat que permeta la creació de grups de convivència estable de màxim 20 alumnes en Infantil i fins a segon de Primària – en la resta de nivells depén de cada centre educatiu –. Per això, s’han creat més de 3.000 grups nous d’alumnat i s’han contractat 4.374 nous docents.

Així mateix, la Conselleria d’Educació va informar no només de l’obligatorietat de portar mascareta a partir dels 6 anys i de mantenir la distància d’1,5 metres entre l’alumnat, quan no siguen grups de convivència estable a partir de les etapes més altes de Primària i en Secundària, Batxillerat i FP, sinó que a més, s’ha intensificat els treballs de neteja i desinfecció del centre i es mantindrà una ventilació constant de les aules. Per descomptat, es controlarà la temperatura de totes les persones que accedisquen al centre amb l’objectiu de comprovar que no superen els 37,5 °C.

En el cas del transport escolar, l’alumnat haurà de desinfectar-se les mans amb hidrogel abans de pujar i baixar de l’autobús, haurà de fer ús de la mascareta a partir dels 6 anys i, a més, cada alumne o alumna tindrà un seient reservat durant tot el curs escolar.

Finalment, en les activitats extraescolars que realitze el centre, en les quals alumnat de diferents grups de convivència estable s’ajunten, s’haurà de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres. Així mateix, des d’Educació recomanen realitzar el màxim d’activitats a l’aire lliure i sempre comptant amb un registre amb la relació de l’alumnat assistent a cada activitat.

En cas de detectar-se una persona que presente símptomes compatibles amb la Covid-19, cada centre educatiu disposa d’un espai Covid per a aïllar a la persona fins que Salut Pública informe de com s’ha d’actuar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =

bombers
CCCC
bombers