25n
25N
25N

Les oficines de gestió d'ajudes per la gota freda atenen 2.100 persones a Alacant i registren 400 sol·licituds en les seues dos primers dies

Les oficines de gestió d'ajudes per la gota freda atenen 2.100 persones a Alacant i registren 400 sol·licituds en les seues dos primers dies
24/09/2019 -

Les oficines de gestió d’ajudes per als afectats per la gota freda que es va abatre sobre la Comunitat Valenciana entre l’11 i el 14 de setembre han atés, en els seus dos primers dies, a 2.100 persones a la província d’Alacant.

En aquest servei posat en marxa per la Conselleria de Justícia i Interior, a més, s’han tramitat les primeres 400 sol·licituds d’ajudes que contemplen un avançament de 1.500 euros per a adquirir béns i estris domèstics de primera necessitat en els habitatges afectats pel temporal.

Segons ha explicat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, “fins a les 11 del matí d’aquest dimarts, el personal de les nou oficines que s’han posat en marxa a la província d’Alacant ha ajudat a emplenar les sol·licituds d’ajuda urgent a 400 persones”. Això es tradueix, segons Bravo “en què ja s’ha tramitat el pagament dels primers 600.000 euros de la partida extraordinària de 13,5 milions que va aprovar el ple del Consell el divendres passat en la capital de la Vega Baixa”.

Gabriela Bravo ha visitat l’oficina central de gestió d’ajudes que s’ha instal·lat en el PROP d’Oriola, on, aquest dilluns s’han atés 1.300 persones, la majoria de les quals buscava assessorament i informació per a sol·licitar les ajudes, no solament les destinades per a les despeses més urgents, sinó per a pal·liar un altre tipus de danys en vehicles, negocis o explotacions agràries.

A més de l’oficina central d’Oriola, la Conselleria de Justícia i Interior ha habilitat, a la província d’Alacant, oficines a Benferri, Dolores, el Pilar de la Foradada, Almoradí, Bigastre, Catral i Callosa de Segura. A aquestes cal unir l’equip itinerant que recollirà les sol·licituds d’ajuda que es presenten als ajuntaments d’Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejússer, Benijòfar, Crevillent, Coix, Daia Nueva, Daia Vieja, Elx, Formentera del Segura, la Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Xacarella, Los Montesinos, Rafal, Redovà, Rojals, Sant Fulgenci, San Isidro, Santa Pola, Sant Miquel de les Salines i Torrevella.

En total s’han desplegat 42 tècnics i tècniques administratius per a facilitar la tramitació de les sol·licituds i informar les persones afectades de tots els passos a seguir.

Gabriela Bravo ha explicat que la tramitació “és molt senzilla”, ja que només és necessari presentar un títol jurídic que acredite que s’ocupava l’habitatge afectat (escriptures, contracte de lloguer o un rebut de llum, aigua o gas), emplenar la declaració responsable i facilitar un número de compte bancari perquè es realitze l’ingrés de l’avançament de 1.500 euros.

“A continuació -ha explicat la consellera- hi haurà una visita d’un perit nomenat per la Generalitat que valorarà els danys i elevarà un informe perquè s’abone la resta de l’ajuda que pot arribar a ser de fins a 4.500 euros”.

La consellera ha destacat que la Generalitat “no ha escatimat en recursos perquè la tramitació d’aquestes ajudes es faça al més prompte possible i que es faça amb la màxima comoditat per als afectats”.

A més, Bravo ha assegurat que l’estimació inicial dels danys contemplava l’afecció d’unes 3.000 habitatges per a les quals s’ha previst una partida de 13.5 milions d’euros. No obstant això “si fóra necessari es farà una ampliació de crèdit perquè ací ningú es quedarà sense ajuda”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 5 =

bombers
bombers