25n
25N
25N

Més de 1.300 animals han sigut abandonats a València en el que va d'any

Més de 1.300 animals han sigut abandonats a València en el que va d'any
30/07/2019 -

Segons les dades facilitades per la protectora Modeprán, des de principi d’any s’han registrat en les seues instal·lacions més de 1.300 entrades d’animals, principalment gossos i gats.
Encara que és cert que durant l’estiu augmenta el nombre d’animals que són abandonats pels seus amos, cal destacar que, en el mes de juny passat, s’ha registrat un 27% menys d’entrades que en el mateix període de l’any anterior.

En aquest sentit, des de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València (ICOVV) pretenen conscienciar a la ciutadania sobre la importància d’aquest problema i fomentar l’adopció responsable d’animals.

Així, els veterinaris valencians recorden que els propietaris d’animals de companyia són responsables de garantir el seu benestar i òptim estat de salut. Aquests aporten grans beneficis als seus amos, com l’afecte i la companyia, i tenen unes necessitats que han de cobrir-se des del moment que la mascota és adquirida.

Quan decidim compartir la nostra vida amb un animal de companyia estem adquirint un compromís a llarg termini. Per això des de l’ICOVV recomanen conéixer les característiques de la mascota que es vaja a adoptar, així com les seues cures i necessitats i valorar si podran cobrir-se el temps que siga necessari i, d’aquesta forma, fer una elecció responsable.

Així mateix, expliquen que per a triar de forma correcta i evitar l’abandó posterior, és recomanable recórrer a l’assessorament d’un professional qualificat com són els veterinaris perquè ens ajuden en aspectes claus com per exemple el cost econòmic de mantindre a l’animal, el seu caràcter i comportament, quin animal es pot adaptar millor en funció del tipus d’habitatge, espai del qual disposarà la seua mascota, el temps que li pot dedicar, la convivència amb xiquet o la possibilitat de viatjar, entre altres.

Si finalment es decideix adquirir un animal de companyia, és molt important conéixer els principis en els quals es basa una tinença responsable, com és disposar, per exemple, d’un lloc adequat per al descans de la nostra mascota, acollit de les inclemències del temps i que puga servir-li de refugi, mantenint sempre els seus espais nets i desinfectats i recollint les seues deposicions, tant a casa com en els seus passejos.

A més, hem de procurar que la nostra mascota tinga una dieta correcta i equilibrada i aigua fresca i neta; així com dedicar-los temps i l’atenció necessària per a respondre a la lleialtat i dependència que un animal té envers els seus amos.

Quant a la vacunació, des de l’ICOVV informen que hem de mantindre sempre al dia el seu calendari de vacunació, així com dur a terme una desparasitació periòdica i programada pel veterinari i identificar i tindre sempre la documentació en regla del nostre animal de companyia.

Finalment, és molt important, que almenys una vegada a l’any, el veterinari revise la salut general de la nostra mascota, realitze un control preventiu i duga a terme les vacunacions oportunes.
#MascotasdevacacionesICOVV: una campanya per a conscienciar contra l’abandó

L’Il·lustre Col·legi Oficial de Veterinaris de València ha llançat, en xarxes socials, una nova edició de la campanya #MascotasdevacionesICOVV amb l’objectiu de lluitar contra l’abandó d’animals de companyia en els mesos d’estiu. Es tracta d’un concurs fotogràfic en Facebook i Instagram amb el qual es pretén mostrar que la tinença responsable de mascotes és compatible amb les vacances, els viatges i les escapades.

L’ ICOVV ha convidat a tots els seus seguidors a compartir imatges de les seues mascotes gaudint de l’estiu i els seus trucs o consells per a viatjar amb elles, buscar hotels petfriendly o deixar-les a cura de familiars o professionals, amb la finalitat de demostrar que anar-se’n de vacances no està renyit amb tindre un animal de companyia i que existeixen moltes opcions per a evitar l’abandó animal.
La campanya, que estarà activa fins a mitjan setembre, finalitzarà amb l’elecció de les fotos guanyadores, que seran aquelles que tinguen més m’agrades en cada xarxa social.

Cal destacar, que els usuaris que vulguen participar en la campanya poden fer-ho compartint les seues instantànies i experiències amb l’etiqueta #mascotasdevacacionesICOVV o enviant-la per correu electrònic a valencia@icovv.com.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quatre =

caixaontinyent
paterna