Metrovalencia i el TRAM d'Alacant van impulsar un total de 84 accions solidàries durant 2019

Guardar

solidaria-metrovalencia
solidaria-metrovalencia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va realitzar l'any passat juntament amb centres educatius, socials i ONGs un total de 84 accions solidàries en les seues instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a través de la denominada Línia 0.

D'aquestes accions socials es van beneficiar 54 entitats sense ànim de lucre. Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta activitat, "sense cap cost per a FGV", ha sigut possible en gran part gràcies al treball "desinteressat" de 405 empleats i empleades de l'empresa pública que han realitzat més de 1.080 hores de treball social, amb l'objectiu d'aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana envers els col·lectius més desfavorits.

Aquesta activitat s'ha desenvolupat a través d'accions sobre aspectes relacionats amb salut, educació, respecte a col·lectius amb problemes d'exclusió i ajuda a persones majors o de mobilitat reduïda.

Entre les entitats a les quals se'ls ha donat veu en FGV destaquen ACNUR, Alcohòlics Anònims, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació Vicente Ferrer, Metges sense Fronteres, Save the Children, Mans Unides, Amics de la Gent Major, Amnistia Internacional, Associació Asperger València, Associació de Pares de Persones amb Autisme de la Comunitat, BEST València i la Fundació Oceanogràfic.

També s'ha col·laborat en diferents campanyes de la Conselleria de Sanitat Universal, amb les universitats de València i Alacant i, fins i tot, amb el Consolat de Colòmbia per a la seua exposició 'Bicentenari de la Independència'.

VISITES DE GRUPS A les INSTAL·LACIONS

Així mateix, les instal·lacions de Metrovalencia i TRAM d'Alacant s'han obert a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, especialment amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb diferents instituts, col·legis o centres de menors. Els treballadors d'FGV han col·laborat en les visites a les instal·lacions del metro i tramvia, a més d'organitzar jornades d'integració laboral per a joves en centres d'acolliment i de Formació Professional, on s'han impartit cursets de pràctiques en tallers a un total de 275 joves.

Els projectes d'expressió ciutadana, mitjançant col·locació de 2.470 vinils en estacions i trens, els concursos de dibuix i fotografia, els concerts de música, les taules informatives i presentacions, els fòrums i campanyes de recollides de joguets, roba, sang i mercats ambulants solidaris han impulsat la col·laboració participativa ciutadana amb les associacions i amb els més necessitats.

En aquest sentit, l'administració ha explicat que s'ha aconseguit una "major sensibilitat" en la societat valenciana sobre aspectes de salut, respecte i integració per a col·lectius amb problemes d'exclusió, dones immigrants, violència de gènere, joves absentistes i d'ajuda a persones majors.

'LÍNIA 0'

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM d'Alacant de les instal·lacions per a la presentació d'aquestes iniciatives s'emmarca dins dels objectius de la solidària 'Línia 0' d'FGV, que es va iniciar en 2005 i la finalitat del qual és "fomentar la sensibilització i consciència social entre els usuaris" del suburbà.

'Línia 0' és una iniciativa que, igual que un trajecte de metro o tramvia, part del compromís de la FGV amb la societat a la qual presta servei. El crit d'atenció a la solidaritat es dirigeix al conjunt de la ciutadania, per a propiciar un fòrum participatiu capaç de desenvolupar activitats de sensibilització entre les persones usuàries, així com col·laborar amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l'entramat social, i posar de manifest la voluntat d'FGV d'implicar-se en la cerca de solucions als problemes que afecten la societat actual.

Arxivat a:

Destacats