25n
25N
25N

Fran López: "Existeix un baix índex de transmissió en els nous casos detectats a Rafelbunyol"

Salut Pública ha confirmat set casos positius en la localitat de Rafelbunyol

Fran López: "Existeix un baix índex de transmissió en els nous casos detectats a Rafelbunyol"
26/06/2020 -

Rafelbunyol ha estat, als últims dies, en el focus mediàtic a causa d’un brot de Covid-19 en una empresa situada als afores del municipi. La Conselleria de Sanitat, a través de Salut Pública, va iniciar una investigació de tres casos, membres d’un mateix nucli familiar, que presentaven símptomes de coronavirus. Després d’estudiar possibles contactes en l’empresa on treballen, i després de realitzar 349 proves PCR als i les treballadores, es confirma un brot epidèmic amb set casos positius.

València Extra ha parlat amb l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, que ha explicat que “estem tranquils. En tot moment hem estat en contacte amb la Conselleria de Sanitat, que ens han transmés calma. Es tracta com a brot epidemiològic a partir de tres casos, però la situació està controlada, i les persones que han donat positiu estan a les seues cases”.

Salut Pública realitzarà, en els pròxims dies, 100 noves proves PCR a més treballadors de l’empresa. No obstant això, com ha assenyalat Fran López, “ja ens ha comunicat que totes les estimacions apunten cap a un baix índex de transmissió”. “Durant tres dies, Rafelbunyol ha estat en el focus mediàtic, però vull llançar un missatge de tranquil·litat”.

D’aquesta manera, l’alcalde de Rafelbunyol ha explicat que “els veïns i veïnes del municipi han tingut un comportament exemplar durant el confinament, i ara és important continuar complint amb les normes d’higiene i seguretat perquè, encara que estiguem en la nova normalitat, el virus segueix als carrers. Per això, és important que no ens relaxem”.

Des que es va detectar aquest brot, s’han activat els protocols que marquen des de Sanitat:

– Davant un cas sospitós nou, se li realitzarà una PCR en les primeres 24 hores. Es considera cas sospitós a qualsevol persona amb un quadre clínic d’infecció respiratòria aguda d’aparició sobtada de qualsevol gravetat que cursa, entre altres, amb febre, tos o sensació de falta d’aire. Altres símptomes com l’odinofàgia, anòsmia, agèusia, dolors musculars, diarrees, dolor toràcic o cefalees, entre altres, poden ser considerats també símptomes de sospita d’infecció per SARS-CoV-2.

– Tots els casos sospitosos es mantindran en aïllament a l’espera del resultat de la PCR i s’iniciarà la cerca dels seus contactes estrets.

– Per a la reincorporació al seu lloc de treball serà necessària la realització d’una PCR, a més de la resolució de símptomes almenys 3 dies abans, i amb un mínim de 10 dies des de l’inici dels símptomes.

– És important que quan un treballador o treballadora tinga simptomatologia no acudisca a treballar i el pose en coneixement del seu centre d’atenció primària o el seu servei de prevenció

– Les persones en aïllament per contacte estret hauran de complir el període d’aïllament estipulat pel protocol del Ministeri de Sanitat i no podran acudir al treball fins que aquest aïllament siga alçat pel seu centre d’atenció primària o el seu servei de prevenció.

– En cap cas les persones a l’espera del resultat de les proves haurien d’anar a treballar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =