25n
25N
25N

La llista d'espera de Sanitat en la Comunitat Valenciana baixa 12 dies en el primer semestre de 2019

La llista d'espera de Sanitat en la Comunitat Valenciana baixa 12 dies en el primer semestre de 2019
19/07/2019 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat les últimes dades sobre llista d’espera quirúrgica a data 30 de juny de 2019 en la web.

El temps d’espera estructural per a procediments quirúrgics no urgents amb cirurgia programada és de 83 dies, la qual cosa suposa una reducció de la demora mitjana en 9 dies, en relació amb les dades que oferia el tall de desembre de 2018 de 92 dies. Mentrestant, la demora total passa dels 115 dies referits a desembre del 2018, als 103 del passat mes de juny.

La demora estructural expressa el temps d’espera medie de pacients inclosos en el registre de llista d’espera quirúrgica que es troben en situació de ser intervinguts i l’espera de la qual és atribuïble a l’organització i els recursos disponibles del propi sistema.

Per part seua, la demora total que s’ha reduït en 12 dies, és la referida a la mitjana del total tant dels pacients en espera estructural com aquells que figuren en espera no estructural definida per la decisió del propi pacient, atenent els seus motius personals o preferències per a rebutjar les opcions oferides.

Cal recordar que el 31 de gener passat es va publicar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana l’acord 2019/832, de 18 de gener de 2019, del Consell, de regulació del programa especial de productivitat per a la reducció, en 2019, de la demora assistencial en el Sistema Valencià de Salut.

Després de cinc mesos d’aplicació del programa consistent en l’activitat assistencial realitzada fora de la jornada habitual de treball per part del personal estatutari en els departaments de salut i hospitals gestionats directament per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, s’observa la tendència a la baixa tant en la demora estructural com en la total, així com en els resultats per especialitats, en les quals destaca la cirurgia maxilofacial amb 34 dies menys de demora, la reducció en 16 dies en cirurgia general i la ginecològica, els 15 dies menys en cirurgia plàstica o els 14 en cirurgia toràcica.

Cal tindre en compte que els temps d’espera quirúrgica, en cap cas, es refereixen a intervencions urgents que són ateses de forma preferent.

La comissió de seguiment que és l’encarregada d’avaluar l’efectivitat del programa per a la reducció de la demora assistencial i d’analitzar les possibles causes de desviació en la seua eficiència es reunirà divendres que ve 26 de juliol.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − dos =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020