25n
25N
25N

Descendeix la incidència de restes de coronavirus en les aigües residuals de València

Elisa Valia ha informat de les últimes dades, que mostren una tendència consolidada a la baixa”

Xisco Navarro

Descendeix la incidència de restes de coronavirus en les aigües residuals de València
10/02/2021 -

La regidora del Cicle Integral de l’Aigua de l’Ajuntament de València, Elisa Valia, ha fet públics les últimes anàlisis sobre les restes de coronavirus en les aigües residuals de València, que mostren una tendència a la baixa. Així i tot, la situació continua en uns valors molt alts i comparables, segons la regidora, a la situació anterior a setmanes anteriors a les festes de Nadal. Quant a la presència o no de la soca britànica entre aquestes anàlisis, Valia ha assegurat que cap d’aquests ha donat positiu en aquesta variant.

Segons ha anunciat Elisa Valia, les dades recollides l’1, 4 i 8 de febrer mostren una tendència descendent quant a la concentració de coronavirus en les aigües residuals de la capital valenciana. “Tenim ja una tendència consolidada a la baixa que ens permet dir que estem davant una tendència descendent, si la veritat és que els resultats són alts comparat amb altres mesos anteriors en els quals la situació era millor”, ha explicat la regidora.

Les dades mostren, a més, que hi ha hagut diversos alts. Al gener, sobretot, va haver-hi un repunt important, però a la fi de mes va acabar estabilitzant-se, la qual cosa ha portat al fet que en les últimes tres mostres recollides siga notable eixe lleuger descens. Així, el valor mitjà en les restes de coronavirus a les aigües residuals a la ciutat ha baixat, un indicador important a l’hora de tindre en compte com progressa la ciutat en aquest sentit. No obstant això, hi ha zones de la ciutat amb valors més alts que uns altres: Malilla, Jesús Patraix, des de Serreria fins a Mestalla i Benimàmet són alguns dels barris en els quals s’han trobat més restes de coronavirus entre les seues aigües residuals.

En paral·lel a això, des de l’Ajuntament s’estan fent anàlisi per a detectar la soca britànica. “La fem una vegada a la setmana per a veure l’evolució de tota la concentració de coronavirus que, amb la soca habitual estàvem analitzant, i també per a veure, en el cas que comencem a veure soca britànica i puguem veure l’evolució. Per a també valorar quin percentatge de la concentració de la ciutat pot deure’s al cep britànic o a altres soques que a mesura que vagen eixint i vagen sent rellevants per a estudiar la situació de la pandèmia. Anirem incorporant anàlisi per a la seua detecció setmanalment”, ha expressat Valia.

De moment, ha destacat Elisa Valia que totes les anàlisis de soca britànica “han donat negatiu. Així que, encara no tenim constància que hi haja restes a la ciutat, la qual cosa indica que en cas d’haver-hi, és molt residual”.

Finalment, la regidora del Cicle Integral de l’Aigua ha recordat que, encara que s’estiga reduint les dades en les anàlisis,  els nivells són molt alts. “És una bona notícia davant l’augment brutal de contagis que hem tingut en les últimes setmanes, però encara estem molt lluny d’una situació assimilable a les setmanes prèvies al pont de desembre, per exemple. Al final cal analitzar la situació en el marc comparatiu de l’estudi i referir-nos a quan no estàvem com estem ara. En aigües residuals no estem en situació que es pot considerar millor o mitjanament bona”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dotze =