caixa popular

L'IVA del cinema baixa del 21% al 10%

L'IVA del cinema baixa del 21% al 10%
29/06/2018 -

Ja és oficial, l’IVA del cinema baixa del 21% al 10% però ara falta veure si açò afectarà realment al preu de les entrades. Després de l’aprovació definitiva dels Pressupostos Generals de l’Estat 2018, a partir d’avui les entrades de cinema portaran aplicat un IVA reduït del 10%.

Es tracta d’una reivindicació històrica que afecta un dels sectors més castigats per la crisi. Durant aquests anys, esdeveniments com la Festa del cinema han aconseguit convocar a milers d’espectadors en cada ciutat amb uns preus molt reduïts per a poder gaudir de 3 dies intensos de cinema.

L’1 de setembre de 2012 es va aprovar la pujada de l’IVA de les entrades de cinema del 8% al 21%. Fa un parell de mesos i just abans de la moció de censura, l’exministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, anunciava per sorpresa una rebaixa de l’IVA cultural que afectava el cinema. Aquest colp d’efecte estava condicionat a l’aprovació dels pressupostos generals que finalment aquest dijous va tenir el seu vistiplau definitiu.

El preu de les entrades de cinema

Malgrat la baixada de l’IVA del 21% al 10%, açò no garanteix una baixada en el preu de les entrades de cinema. Alguns experts ja han apuntat al fet que el preu es podria mantenir intacte o amb una mínima reducció d’uns 50 a 90 cèntims. En aquests moments, són les mateixes empreses responsables dels cinemes els qui han de decidir novament el preu definitiu de les entrades.

Una opció és reduir únicament l’import de l’IVA i per tant que el mateix consumidor amb prou faenes note la diferència quan adquirisca les entrades de cinema. Una altra és aplicar-la una reducció ajustada que es traduiria en un descompte real en les entrades i una baixada d’un 11%. D’aquesta forma, si una entrada actualment ronda els 9 euros, el preu passaria a uns 8 euros aproximadament. No obstant això, en els pròxims dies veurem els primers moviments i estarem atents per a veure si definitivament aquesta baixada de l’IVA es tradueix també en una baixada del preu de les entrades de cinema.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 5 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC