25n
Orgull
Orgull

El deute de l'Ajuntament torna a baixar en 2019

El deute de l'Ajuntament torna a baixar en 2019
22/03/2019 -

La Junta de Govern de hui ha aprovat una amortització anticipada de 38 milions d’euros del deute municipal, a través del romanent de tresoreria. Tal com ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, «es tracta d’una operació que ens permet continuar baixant l’elevadíssim deute que teníem tots els valencians i valencianes a principi de l’actual mandat».

L’alcalde ha explicat aquesta reducció del deute municipal en funció d’«una gestió eficient de l’economia de l’Ajuntament que ens permet millorar les previsions econòmiques per a finals de 2019». De fet, si la previsió econòmica inicial era concloure 2019 amb un deute de 408’6 milions d’euros, ara l’estimació baixa fins als 390 milions. D’aquesta manera, el deute de l’Ajuntament de València a la fi de 2019 representaria un 46’8% sobre els ingressos corrents, «un percentatge molt allunyat respecte al que ens trobàrem a l’inici de mandat, ja que hem aconseguit reduir-lo en més de la meitat», en paraules de l’alcalde.

Els 390 milions d’euros de deute final s’expliquen per l’esmentada amortització de deute aprovat hui per la Junta de Govern, juntament amb una operació de finançament de nou deute per valor de 15 milions d’euros, que també s’ha aprovat aquest divendres per fer front a les inversions cofinançades pendents entre 2018 i 2019. Es tracta d’inversions incloses en els projectes EDUSI o ARRU, entre d’altres, i que inclouen finançament dels Fons europeus FEDER.

Joan Ribó ha explicat que «estàvem esperant, com tantes altres administracions, un Decret llei del Govern central que permetera fer-ne ús dels romanents de tresoreria, però en vistes que no ha arribat eixa eina legislativa, podem fer front, gràcies a la solvència que ara té l’Ajuntament de València, a les inversions cofinançades per diverses administracions amb la contractació de deute que ens permetrà no perdre eixes obres pendents».

Per part seua, el regidor delegat d’Hisenda, Ramón Vilar, ha subratllat que l’amortització de deute per valor de 38 milions d’euros s’ha aprovat hui juntament amb la contractació de nou deute per valor de 15 milions. «Este nou deute –ha explicat l’edil- ha de servir per a abordar tots aquells projectes que l’Ajuntament té en marxa conjuntament amb altres institucions, com per exemple les inversions relatives a l’EDUSI, on s’emmarca el finançament dels Fons Feder, per exemple, i que provenen de l’any 2018, però que han de continuar fent-se en 2019». Finalment, ha afegit que “l’Ajuntament de València, amb el govern de la Nau, segueix complint i avançant l’amortització de deute que, en el passat, arribà a superar els 1.000 milions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 14 =