25n
Orgull
Orgull

Baixa l'absentisme laboral a l'Ajuntament de València

EP

Baixa l'absentisme laboral a l'Ajuntament de València
18/04/2019 -

Hui s’han conegut les xifres corresponents a l’any 2018 sobre l’absentisme laboral a l’Ajuntament de València, que s’han situat en un percentatge del 0,39%, el més baix des de l’any 2012. A més, cal destacar que des de l’any 2015 la xifra d’absentisme ha anat disminuint de manera progressiva.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que «a l’Ajuntament de València existia des de fa anys una Oficina de Salut Laboral que depenia d’un servici que, alhora, depenia d’un altre servici superior. Aquesta diferent dependència orgànica i funcional, provocava que no existira una coordinació adequada, la qual cosa redundava en una pitjor gestió de la salut i la prevenció dels riscos laborals del personal municipal».

Per aquest motiu, tal com ha explicat Campillo, «el nostre equip de govern ha corregit esta disfunció amb la creació del Servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals, on s’han integrat tots els departaments que tenen a veure amb la salut dels treballadors i treballadores, de forma que ara està tot centralitzat en un sol servici». Amb l’objectiu de professionalitzar-lo, s’incorporaran dos tècnics superiors en prevenció de riscos laborals segons l’oferta d’ocupació pública de 2016.

A més, en la Junta de Govern Local del 12 d’abril es va aprovar el I Pla de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament de València. «Totes aquestes accions han millorat la vida dels homes i les dones que treballen en l’administració local, i gràcies a elles hem tancat 2018 amb el millor percentatge d’absentisme des de l’any 2012. Aquesta disminució de la sinistralitat s’ha traduït en una important disminució en el nombre de baixes i en el nombre de jornades perdudes», ha detallat Campillo.

COMBAT CONTRA L’ASTÈNIA PRIMAVERAL

D’altra banda, aquesta setmana s’ha posat en marxa una campanya d’hàbits saludables en col·laboració amb la mútua i dirigida a tot el personal funcionari, per fomentar la promoció, conscienciació i sensibilització de la salut així com dels hàbits de vida saludables, i amb l’objectiu de crear entorns de treball més segurs i saludables. La campanya consisteix en la publicació en la Intranet municipal d’un cartell, que cada mes variarà, i que inclou missatges per combatre l’astènia primaveral (el que hi ha durant el mes d’abril), prevenir sobre els efectes nocius del tabac, la importància de beure aigua o tindre una alimentació saludable, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 3 =