25n
25N
25N

Juegaterapia presenta el nou Baby Pelón dissenyat per Sara Carbonero

Juegaterapia presenta el nou Baby Pelón dissenyat per Sara Carbonero
16/09/2019 -

La Fundació Juegaterapia, que ajuda els xiquets malalts de càncer a través del joc, i Sara Carbonero presenten hui el nou Baby Pelón. Aquests ninots no tenen pèl en homenatge als xiquets malalts de càncer i són súper solidaris. Amb els fons que es recapten de la seua venda es financen beques d’investigació contra el càncer infantil i es transformen els hospitals pediàtrics en llocs alegres, divertits, màgics i que no semblen hospitals.

La periodista, que col·labora amb Juegaterapia des de fa anys, ha fet un pas més i ha dissenyat ella mateixa el mocador d’aquest nou Baby Pelón que hui presenta al costat dels xicotets Zoe i Sergio, en tractament de quimioteràpia. En ell ha bolcat tot el seu afecte i ha dibuixat uns dinosaures que juguen, patinen, es disfressen i així fa encara més bonic a aquest ninot que s’ha convertit en tot un símbol de la lluita contra el càncer.

Els Baby Pelones són una idea original de la fundació que va posar en marxa aquesta iniciativa en 2014 per a sensibilitzar a la població sobre el càncer infantil a través d’uns ninots que mostren un dels signes més visibles d’aquesta malaltia com és la pèrdua del pèl. Van nàixer per a fer-los un homenatge a aquests xiquets, per a dir-los que encara sense pèl continuen sent preciosos. Però aquesta idea va anar creixent i s’han convertit en un fenomen social. És el regal que trien moltes empreses per als seus empleats per Nadal, de xiquets a xiquets el dia de la seua comunió, d’alguns col·legis per a sensibilitzar als alumnes sobre aquesta malaltia, però també de fills a les seues mares que pateixen càncer, com una manera més de mostrar-los el seu suport. Un fenomen d’afecte.

18_SARA CARBONERO

El mocador al cap que porten els Baby Pelones ha sigut dissenyat de forma solidària per ambaixadors de la fundació com Laura Pausini, David Bisbal, Alejandro Sanz, Richard Gere, Shakira, Ricky Martin, Paula Echevarría… a més dels xiquets María, Jorge, Teresa i Leire.

En aquests cinc anys s’han batut tots els rècords de vendes i durant l’any 2017 es van convertir en el ninot més venut a Espanya. Fa a penes uns mesos van superar la xifra d’1.000.000 d’unitats venudes. Amb aquestes impressionants xifres els Baby Pelones s’han convertit en un símbol més en la lluita contra el càncer, permetent a milers de persones sumar-se a aquesta causa.

En altres països

Els ninots es venen a Portugal, Mèxic, Itàlia, i d’ací a poc temps en molts països més. Juegaterapia també ha entregat Baby Pelones a xiquets ingressats en oncologia pediàtrica de nombrosos hospitals d’Espanya, el Brasil, Portugal, l’Argentina, Miami, Mèxic i Panamà.

Finançament de projectes

Gràcies als fons recaptats de la seua venda Juegaterapia ha realitzat diversos projectes com ‘El jardín de mi hospi’, jardins a l’aire lliure en els terrats dels hospitals perquè juguen els xiquets ingressats; ja ha construït tres: l’Hospital La Paz i el 12 d’Octubre de Madrid, i a l’Hospital La Fe de València. El quart començarà a construir-se de seguida a l’Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

‘En el hospi estoy de cine’, sales de cinema habilitades en estades en desús; i uns altres d’humanització com les Estacions lunars, a través dels quals la fundació ha convertit les estades d’oncologia pediàtrica en espais plens de color i joc.

D’altra banda, la fundació també ha creat el Kiciclo, un tricicle portàsseu especialment dissenyat perquè els més xicotets juguen amb ells i córreguen pels corredors i els jardins mentre reben la químio amb total seguretat.

Baby Pelones i la investigació contra el càncer infantil

En 2017, Baby Pelones va ser el joguet més venut a Espanya, segons NDP Group. Aquest fet, inèdit al nostre país, ha permés a la Fundació Juegaterapia obrir dues beques bianuals d’investigació contra el càncer infantil de 100.000 euros cadascuna en el CNIO, Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques. La primera en Neuroblastomes i la segona en tumors pediàtrics cerebrals.

A Portugal s’ha entregat una beca de 20.000 euros a l’Hospital Sao Joao de Porto per a una investigació que se centrarà en la “caracterització dels temps de diagnòstic de tumors del sistema nerviós central en edat pediàtrica” i té com a objectiu l’estudi del temps emprat a l’hora del diagnòstic d’aquest tipus de tumor i les principals dificultats en el procés, per a poder millorar-lo.

A Mèxic els fons de les vendes dels Baby Pelones aniran destinats a un projecte d’investigació en el servei d’Hematologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari José Eleuterio González en la Universitat Autònoma de Nuevo León anomenat “Metformina en la quimioteràpia d’inducció en xiquets amb Leucèmia Limfoblàstica Aguda com a prevenció d’hiperglucemia secundària i el seu possible efecte antineoplàsic”.

A Itàlia, es finançarà un projecte en l’Istituto Nazionale dei Tumori di Milà dins del departament d’Oncologia Pediàtrica denominat “Identificació de perfils moleculars i possibles objectius terapèutics per al tractament del càncer colorectal en pacients pediàtrics i adolescents”.

Punts de venda

Els Baby Pelones costen 13,5 euros i es poden comprar en Juguettos, Toys ‘R’ Us, El Corte Inglés, GOCCO, Drim, Amazon, Fnac, Juguetilandia i juegaterapia.org.

Sobre Juegaterapia

La Fundació Juegaterapia ajuda als xiquets malalts de càncer a través del joc. Recull videoconsoles que la gent ja no usa i les reparteix per les habitacions d’oncologia pediàtrica dels hospitals espanyols perquè els xicotets passen els seus cicles de químio jugant i s’obliden de la seua malaltia. A Espanya ja ha entregat consoles en 76 hospitals i també fora en centres hospitalaris de Portugal, el Marroc, Colòmbia, El Salvador, Afganistan, l’Índia, Guinea i Guatemala.

‘El Jardín de mi Hospi’ és una iniciativa de Juegaterapia, pionera a Espanya, que consisteix a recuperar els terrats en desús dels hospitals i convertir-les en jardins perquè tots els xiquets ingressats puguen jugar a l’aire lliure.

Players: PlayStation, Enviália, Kiehl’s i Entradium col·laboren de forma permanent i desinteressada amb la Fundació Juegaterapia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − quatre =