25n
25N
25N

L'Ajuntament obri una nova línia d'ajudes a comissions falleres per a promoure la igualtat i la diversitat

L'Ajuntament obri una nova línia d'ajudes a comissions falleres per a promoure la igualtat i la diversitat
31/08/2020 -

L’Ajuntament de València ha decidit impulsar una nova línia d’ajudes a les comissions falleres per a promoure projectes d’igualtat, diversitat i no discriminació, segons ha informat en un comunicat. Així, el consistori, a través de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, destinarà 14.000 euros a aquestes noves subvencions.

Les ajudes substitueixen als Premis Caliu, que no han pogut atorgar-se aquest any per culpa de la suspensió de les Falles per la pandèmia de la Covid-19, ha explicat l’administració municipal.

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha indicat que és necessari continuar treballant per a aconseguir unes festes falleres “més inclusives i igualitàries”, al mateix temps que ha destacat la conveniència d'”ajudar a les comissions falleres en un moment complicat a causa de la pandèmia”.

Lluïa Beamud ha ressaltat “l’aposta del govern municipal per fer polítiques de foment de la igualtat en la festa i ajudar a les comissions falleres”.

En 2020 estava prevista la celebració de la III edició dels Premis Caliu destinats a reconéixer les Falles més igualitàries i diverses, ha insistit el consistori, que ha apuntat que amb la suspensió de les festes ha optat “per convocar una nova línia de subvencions per a les comissions a projectes que fomenten la igualtat entre dones i homes, la diversitat i la no discriminació”.

“Pensem que és interessant que els casals fallers treballen en projectes festius, esportius, d’oci o temps lliure que promoguen la corresponsabilitat, la igualtat d’oportunitats, el foment de la igualtat de gènere, la diversitat sexual” i “per a erradicar la violència”, ha exposat Beamud.

L’objecte de les ajudes és donar suport a projectes de les comissions falleres i del teixit social dels barris de València en els quals s’implanten “per a contribuir a la superació de barreres i estereotips”, ha agregat l’Ajuntament. “Es tracta de fomentar unes relacions més justes i igualitàries entre dones i homes, reduir els desequilibris i desigualtats de gènere”, ha afegit.

Igualment, aquesta iniciativa cerca “la promoció de la participació de les dones en les estructures de decisió i representació de les comissions falleres en tots els àmbits i no sols en els organitzatius”.

A més, es persegueix “la visibilització i promoció del principi d’igualtat de tracte i no discriminació per motiu de sexe, d’orientació sexual, identitat de gènere, ètnia, cultura, procedència, religió, creença, edat, situació de pobresa o diversitat funcional o qualsevol altra causa”.

Amb tot, es pretén contribuir a “la prevenció davant la intolerància, l’odi o qualsevol forma de discriminació”, ha subratllat el consistori. Així mateix, ha ressaltat el missatge que d’aquesta manera es vol transmetre a la joventut “per a la prevenció de la violència de gènere”, la “reproducció d’estereotips sexistes” i les “actituds discriminatòries”.

VIOLÈNCIA EN ESDEVENIMENTS FESTIUS

Entre els fins de les ajudes estan també “establir projectes de sensibilització i prevenció en matèria de violència sexual en esdeveniments festius, esportius, recreatius, d’oci i temps lliure, amb especial atenció a la població jove i adolescent”. En aquesta línia, es busca “proposar projectes que visibilitzen tant la diversitat sexual i de gènere com la familiar, sensibilitzant sobre les diverses formes de família i el seu necessari reconeixement social”.

La iniciativa contempla també elaborar guies, manuals d’estil, decàlegs o recomanacions dirigides a les comissions falleres “per a desenvolupar unes festes amb enfocament de gènere, igualitàries i promotores dels drets humans, dels drets fonamentals –civils, polítics, econòmics i socials– de la Unió Europea i dels objectius de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible”.

CINC PROJECTES

L’Ajuntament ha explicat que es finançaran els millors cinc projectes presentats, en funció de la puntuació obtinguda i de conformitat amb els criteris de valoració establits. L’import a subvencionar serà de 6.000 euros per al millor projecte; 4.000 per al segon; 2.000 per al tercer i 1.000 cadascun per al quart i el cinqué.

Lluïa Beamud ha assegurat que aquestes subvencions també s’emmarquen en l’acord marc per a la recuperació i la reconstrucció de la ciutat de València.

Per part seua, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Carlos Galiana, ha animat a les comissions falleres a participar activament per a fomentar unes relacions més justes i igualitàries entre homes i dones, i a reduir els desequilibris i les desigualtats de gènere. Ha reiterat el suport de la JCF a la convocatòria dels Premis Caliu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =