25n
25N
25N

Ajuntaments i Generalitat coincideixen en la necessitat de "començar a obrir l'activitat física"

Ajuntaments i Generalitat coincideixen en la necessitat de "començar a obrir l'activitat física"
25/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit amb alcaldes i presidents de diputacions valencianes, amb els qui ha coincidit en la necessitat de “començar a obrir l’activitat física” perquè les persones “des de la corresponsabilitat” puguen “més prompte que tard” començar a eixir de casa.

Així s’ha expressat Puig en declaracions després de la reunió que ha mantingut amb representants de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP). Puig ha incidit en la necessitat que isquen “sobretot persones a les quals el confinament els pot generar un perjudici greu per a s salut a mitjà termini”.

En la reunió amb els representants del món local han intervingut, a més del president Ximo Puig, el president de la FVMP (Rubén Alfaro), els presidents de les tres diputacions (Toni Gaspar, Carlos Mazón i Josep Martí) i els membres de la FVMP i representants locals d’Alzira, Algemesí, El Campello, Xàtiva, Monforte del Cid, Puçol, Montesa, Pego, Càlig, Caudete de las Fuentes, Cocentaina i Paterna.

No obstant això, el president ha reconegut la dificultat que té afrontar aquest desconfinament “sense un receptari”. Així mateix, ha agraït als alcaldes el seu treball “en primera línia” i els ha instat a formar part del “Gran pacte valencià” després de la Covid-19, que “ha de comptar amb el braç institucional que és fonamental”.

MAZÓN INSTA A PUIG AL FET QUE DEMANE “CERTESES” A SÁNCHEZ

Per part seua, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, ha exigit a Puig aquest matí “certeses” al govern de Pedro Sánchez per a la pròxima desescalada, davant la “incertesa general” que s’ha instal·lat en tota la població espanyola.

Mazón ha realitzat aquesta i altres reivindicacions davant el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una trobada online en el qual també han participat els seus homòlegs en les diputacions de València i Castelló, els qui han coincidit en la necessitat que el Govern aclarisca el procés de desescalada. En aquest mateix sentit, Mazón ha explicat que “les diferències per a desescalar no són només de territoris, sinó també de sectors productius”.

El president de la Diputació d’Alacant també ha instat a Sánchez que assumisca com a pròpia l’exigència de les diputacions i dels ajuntaments de poder usar ja el superàvit amb el qual compten per a destinar-lo a les despeses derivades de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia.

D’un altre costat, Carlos Mazón ha demanat a Puig que consulte amb els municipis i els sectors productius abans d’elaborar plans concrets “per a evitar errors com la incompatibilitat de les ajudes de la Generalitat als autònoms”. Així mateix, també ha instat al president de la Generalitat que considere “clau” i “prioritari” al sector turístic-comercial.

Mazón ha destacat el “gran esforç que la majoria de forces polítiques estan realitzant per a afavorir el clima polític necessari per a fer front a la crisi generada pel coronavirus i per això ha reiterat la necessitat de concreció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + set =

museo prehistoria