25n
25N
25N

Els ajuntaments reben de la Diputació els primers 20 milions del Fons de Cooperació

La corporació treballa en una modificació pressupostària per a incrementar “de manera extraordinària” el segon lliurament

Els ajuntaments reben de la Diputació els primers 20 milions del Fons de Cooperació
09/04/2020 -

Els ajuntaments de la província de València rebran aquesta setmana de la Diputació els primers 20 milions d’euros del Fons de Cooperació Municipal, el programa conjunt amb la Generalitat que permet destinar les ajudes a inversió o despesa corrent, amb l’objectiu de “reforçar” l’autonomia local dotant als consistoris dels recursos necessaris per a millorar les seues infraestructures i serveis.

Aquesta primera part del Fons que entrega la Diputació, amb una dotació de 20.568.534 euros que equival a la totalitat del que aportarà la Generalitat als municipis de la província en 2020, permetrà als consistoris “disposar de major liquiditat per a fer front a la crisi causada per la pandèmia o bé per a invertir en altres necessitats, a través d’una línia d’ajudes que a més d’infraestructures pot destinar-se a despesa corrent”, segons ha detallat la corporació provincial en un comunicat.

Segons el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, “aquest Fons de Cooperació Municipal és el millor mecanisme per a ajudar als ajuntaments i agilitar els recursos que posem a la seua disposició, ja que evita burocràcia perquè no s’ha de tramitar expedients per a justificar les actuacions de millora o inversions que decidisquen escometre els municipis amb els diners que reben” d’aquesta institució.

Un decret de Gaspar fa efectiu el pagament dels 20,6 milions als ajuntaments de la província, dels quals 20.488.453 euros es repartiran entre els 266 municipis i la resta, 80.081 euros, es distribuiran entre les tres entitats locals menors. València és la localitat que més diners rebrà en aquest primer lliurament provincial, amb 1.581.275 euros.

APORTACIÓ EXTRAORDINÀRIA

Els 20,6 milions d’euros que arriben aquesta setmana als ajuntaments són la primera dels dos lliuraments que té previst fer la Diputació als municipis valencians dins del Fons de Cooperació.

La segona és una partida addicional d’altres 20 milions d’euros que, segons recalca la corporació, “Toni Gaspar va demanar realitzar a la fi del passat any, amb la finalitat de duplicar l’aportació de la Diputació a aquest Fons incondicionat gestionat per la Generalitat, a la qual se sumarà una quantitat extraordinària per a posar tots els recursos necessaris a la disposició dels ajuntaments”.

MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

La Diputació treballa en aquests moments en una modificació pressupostària que permetrà extraure els recursos econòmics per a realitzar aqueixa aportació extraordinària als consistoris utilitzant aquest mecanisme del Fons de Cooperació que, en el cas de la Diputació, “veurà àmpliament incrementada la partida de 40 milions d’euros inicialment prevista per a enguany”.

Tots els grups polítics representats en la Diputació van mostrar el seu suport a aquesta “reorientació” pressupostària en la Junta de Portaveus celebrada el passat 31 de març.

Aquesta mateixa setmana, Toni Gaspar ha repassat aquesta i altres iniciatives amb els habilitats nacionals en la institució, que coneixen la intenció política de facilitar liquiditat “de manera urgent” als municipis, “evitant plans que augmenten la burocràcia i posant els recursos de la Diputació a la disposició dels ajuntaments”, ha detallat la corporació.

PLE TELEMÀTIC

La Diputació de València treballa igualment en la posada en marxa del Pla d’Inversions 2020-21, que repartirà 140 milions d’euros entre els municipis valencians.

Malgrat que la crisi provocada pel COVID- 19 ha paralitzat l’activitat i els terminis administratius, des de la institució “es continuen fent els passos necessaris perquè aquest pla arranque al final de l’estat d’alarma, i que els ajuntaments puguen començar immediatament les contractacions per a executar aquestes inversions que contribuiran a reactivar l’economia local en els municipis”.

Tant les aportacions que resten al Fons de Cooperació Municipal com la partida destinada al Pla d’Inversions s’aprovaran en un ple extraordinari telemàtic que se celebrarà en els pròxims dies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − cinc =