25n
25N
25N

L'Ajuntament i la Universitat de València homenatgen a María Moliner

Carlue

L'Ajuntament i la Universitat de València homenatgen a María Moliner
20/10/2020 -

L’Ajuntament i la Universitat de València han instal·lat un monòlit a la façana de les Escoles d’Artesans en reconeixement a María Moliner, filòloga, bibliotecària i lexicògrafa, autora del cèlebre Diccionario de uso del español (1966), qui va residir a València entre 1930 i 1946 a la gran via del Marqués del Túria. Amb aquesta iniciativa es pretén visibilitzar el pas de María Moliner per la ciutat, on va dirigir la biblioteca universitària i el projecte de biblioteques populars, i la seua carrera professional dedicada a la difusió de la cultura.

La bibliotecària i lexicògrafa, nascuda a Paniza (Saragossa) l’any 1900, es va traslladar a València l’any 1930, on va ser directora de la biblioteca universitària i del projecte de biblioteques populars i va col·laborar així mateix amb l’Escola Cossío, inspirada en la Institució de Lliure Ensenyament i especialment en l’organització de biblioteques rurals.

L’Ajuntament i la Universitat de València han impulsat aquest reconeixement públic per visibilitzar el seu pas per la ciutat, on va viure 16 anys, i el seu compromís amb la difusió de la cultura. La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, acompanyada de les regidores de Servicis Socials, Isabel Lozano, i de Joventut, Maite Ibáñez, ha intervingut en l’acte, organitzat per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI de l’Ajuntament, la Vicerectoria d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València i el Patronat de les Escoles d’Artesans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + huit =