25n
25N
25N

Ajuntament i Generalitat sumen esforços per a crear el districte innovador de Vara de Quart

Ajuntament i Generalitat sumen esforços per a crear el districte innovador de Vara de Quart
26/01/2021 -

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, han mantingut una reunió aquest matí en la qual han acordat “aliar-se” per a crear el Districte Innovador de Vara de Quart i treballar de manera conjunta en la cerca d’una nova ubicació per a la Universitat Menéndez Pelayo (UIMP).

“Les administracions som impulsors fonamentals perquè aquest tipus de projectes puguen tirar avant i tinguen èxit”, volem que València siga una ciutat referent en l’àmbit de la innovació i la digitalització de l’economia tan necessari hui dia donada la crisi que afecta els sectors de l’hostaleria o servicis. Per això, Gómez ha remarcat la necessitat de diversificar l’economia i orientar-la cap a nous espais relacionats amb la innovació que genere un nou model econòmic més eficient i sostenible.

Actualment, ha explicat que està treballant sobre el Pla Director que permetrà a aquest polígon industrial convertir-se en un espai multiusos dedicat bàsicament a la innovació però obert també a les dotacions públiques, el comerç i la construcció d’habitatges. A més, es tracta d’un projecte que connecta amb el model de ciutat 15 minuts, que impulsa Sandra Gómez des d’Urbanisme perquè tots els servicis i ocupacions estiguen a menys d’aqueix temps de cada resident.

Per tant, ha emfatitzat que és una “molt bona notícia” que la Generalitat valenciana “mostre el seu compromís amb aquest projecte”, ja que és “fonamental perquè tinga èxit i puguem treballar conjuntament”.

Referent a això, Carolina Pascual ha manifestat que la Generalitat realitzarà un estudi sobre aquesta iniciativa destinada a atraure les empreses de base tecnològica perquè, ha assegurat, “quadra perfectament amb el districte digital que porta ja tres anys implantat a Alacant”. Pascual ha destacat que a Alacant “s’ha consolidat ja aquest projecte” i està en condicions de “poder implantar-lo també a la ciutat de València i establir una col·laboració amb l’Ajuntament en aquest sentit”.

D’altra banda, el possible canvi de seu de la Universitat Menéndez Pelayo ha sigut un altre dels temes que han abordat en aquesta reunió. La consellera ha explicat que s’estan explorant possibles alternatives, d’acord amb les necessitats de la institució i de manera coordinada amb el Rectorat.

Referent a això, la vicealcaldessa ha manifestat la voluntat que la UIMP compte amb un espai que estiga concorde a aquesta universitat i ens implicarem per a buscar una nova ubicació i que seguisca a València molts anys més.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 3 =