25n
25N
25N

L’Ajuntament de Xàtiva suma des de juny 56 contractacions de persones aturades

L’Ajuntament de Xàtiva suma des de juny 56 contractacions de persones aturades
13/08/2020 -

Tres nous treballadors aturats han trobat feina gràcies als programes d’ocupació pública que gestiona l’Ajuntament de Xàtiva. Aquest matí, l’alcalde Roger Cerdà ha donat la benvinguda a aquests nous empleats públics contractats a través del programa EMCORP 2020-AVALEM EXPERIÈNCIA de Labora. Cerdà ha assenyalat que amb l’entrada hui dels tres nous treballadors, des del mes de juny són ja 56 persones les que han entrat a treballar a l’Ajuntament de Xàtiva.

Per a l’alcalde, aquestes incorporacions es produeixen «a conseqüència de programes d’ocupació del mateix Ajuntament i també de la Generalitat Valenciana». Cerdà afirma que «el que pretenem és reforçar els serveis que prestem a la ciutadania i, al mateix temps, iniciar eixe procés de reactivació social, amb la creació d’ocupació en un moment en què moltes persones han perdut el seu lloc de treball a conseqüència de la crisi sanitària».

Roger Cerdà avança que «és probable que en les pròximes setmanes continuem incorporant treballadors per a reforçar els serveis municipals gràcies a aquests programes públics». De fet, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament està estudiant acollir-se a nous programes d’ocupació que posarà en marxa prompte la Generalitat, com ara Avalem Joves.

Els treballadors que s’incorporen hui són tres peons que prestaran servei al cementeri municipal i a les brigades d’agricultura i obres. Treballaran a l’Ajuntament durant 6 mesos, a jornada completa, des d’agost fins a febrer de 2021.

El total econòmic d’aquesta contractació s’eleva a 28.082,73 euros, subvencionats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, dins del programa EMCORP 2020 – AVALEM EXPERIÈNCIA, un projecte posat en marxa pel Consell a través del Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, per donar suport a la inserció laboral de les persones desocupades. L’import de les subvencions es destinarà al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades.

Les persones participants en aquest programa han estat seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació en l’Espai Labora de Xàtiva. En aquesta selecció han tingut prioritat persones que no perceben prestacions o subsidis per desocupació.

L’objectiu d’aquest pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa d’atur especialment en els grups de majors de 45 anys i a les persones que fa més de 12 mesos que estan aturades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’aquest programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 10 =