25n
25N
25N

L' Ajuntament contesta a Català que Antifrau no veu cap indici de corrupció en les concessió de subvencions

iStock.com/RomanBabakin

L' Ajuntament contesta a Català que Antifrau no veu cap indici de corrupció en les concessió de subvencions
24/04/2019 -

L’Ajuntament de València ha defensat aquest dimecres que l’Agència Antifrau “no observa cap indici de corrupció en la concessió de subvencions” per part del consistori i ha argumentat que únicament emplaça a “millorar els tràmits administratius” en les tres ajudes que ha qüestionat i que van ser destinades, segons denúncia el PP, a entitats “pancatalanistes”.

Així ho ha indicat en un comunicat després que l’Agència Valenciana Antifrau haja constatat “irregularitats” en tres subvencions directes concedides pel consistori a L’Associació Institució Econòmica i Empresarial Ignasi Vilallonga, el Centre de Recursos Just Ramírez Ca Revolta i la Fundació Francesc Eiximenis, per “l’actuació administrativa desenvolupada per a la comprovació del compliment dels requisits de justificació” d’aquestes ajudes i en la resolució de la concessió.

Sobre aquest tema, l’Ajuntament subratlla que ha atorgat en aquest mandat ajudes entitats culturals “de tot signe”, des de Lo Rat Penat fins a Asindown o la Federació de Veïns “sense cap sectarisme, no com ocorria en el passat”. “Antifrau només emplaça, si cap, a millorar els tràmits administratius (que entren per Registre d’Entrada i no a través dels serveis administratius, o que incorporen la data de justificació)”, ha apuntat.

En aquesta línia, recalca que l’Antifrau “ha resolt que no hi ha cap indici de pràctiques corruptes en la concessió de subvencions a l’Ajuntament de València, en concret les referides a l’Alcaldia”. Així consta en una resolució del passat 1 de gener “a partir de tres denúncies similars que va interposar un anònim”, que posteriorment va reconéixer ser l’assessor del PP Luis Salom, “que al llarg del present done el mandat no ha cessat d’interposar denúncies contra diversos regidors, l’alcalde, consellers, etc i totes elles han sigut arxivades una després d’una altra”, indica el consistori.

Segons el consistori, “després de la petició d’informació que va realitzar a l’Ajuntament, l’Agència Antifrau ha pogut elaborar un complet dossier en el qual es justifiquen fil per randa cada despesa de les ajudes concedides: emissor, dates, quantitats i conceptes que van des de desplaçaments per a unes jornades fins a honoraris o reportes gràfics”.

“Tot això per a acabar concloent literalment que en el procediment seguit per a la concessió de la subvenció directa a l’entitat Associació Insitución Econòmica i Empresarial Ignacio Vilallonga [es conclou literalment de la mateixa manera en la Fundació Francesc Eiximenis i Ca Revolta] no s’han constatat per part de la Intervenció General i l’Advocacia de l’Ajuntament irregularitats determinants de la nul·litat de la seua concessió”, afig.

En aquesta línia, segons el consistori, “s’informa que existeix motivació suficient de l’expedient” per a atorgar aquestes ajudes. Quant a la justificació de la despesa, l’Agència Antifrau deriva el control financer a la Intervenció General del propi Ajuntament “que, com en qualsevol despesa, ha de visar la seua correcció”.

No obstant això, l’Agència sí que realitza unes recomanacions a l’Ajuntament sobre l'”actuació administrativa” com “que s’identifique als funcionaris que reben la documentació per a la justificació de les subvencions; que aquesta documentació siga sempre entregada per Registre General d’Entrada i no a través de serveis de regidories o, en general, dels serveis gestors; i que s’acrediten en tot cas les dates en què es presenta la justificació”.

Així, “es recomana a l’Ajuntament de València l’adopció de les mesures que asseguren el compliment de les exigències legals en la tramitació dels expedients administratius de concessió, justificació i control de subvencions”.

“SENSE SECTARISMES ANTERIORS”

El consistori lamenta que les subvencions públiques que concedeix l’Ajuntament de València “han sigut utilitzades durant el present mandat per part de l’oposició amb la pretesa fi de desgastar al Govern de la Nau, ratllant-ho de ‘catalanista’, quan la veritat és que l’actual govern municipal atorga ajudes públiques a entitats de tota mena, sense caure en sectarismes propis dels governs anteriors”.

“Mostra d’això és que en l’actualitat es concedeixen ajudes públiques a entitats ideològicament tan allunyades del Govern de la Nau com són Lo Rat Penat, la Junta Central Vicentina, els Amics del Corpus, la Setmana Santa Marinera, el Cabildo metropolità o la Basílica”, exemplifica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dotze =

museo prehistoria
museo prehistoria